Zbog brzog otapanja velike količine snijega i nagle promjene temperature na regionalnom putu Slijepač most – Pljevlja došlo je do odrona koji su na nekim dionicama ugrozili saobraćaj.

Najveći odron dogodio se nedaleko od Slijepač mosta na desetak metara od nosećeg stuba željezničkog mosta na pruzi Beograd –Bar.
Velike količine zemlje i kamena su se odvalile od tamošnjeg brda i njih za sada zadržava željezna mreža i gambioni, koji su prethodnog ljeta postavljeni kako bi zaštitili put od odrona.

Pokrenutu masu neophodno je što prije ukloniti jer je očigledno da je mreža ne može dugo zadržavati. Da ovaj dio treba da bude pod posebnom pažnjom putara upozorava velika šupljina koju je odron ostavo iza sebe i stijene koje vise nad njom. Sve to se nalazi na desetak metara od stope pomenutog željezničkog stuba.

Odroni su česti i na drugim dionicama tog puta, najviše kroz Majinu goru, gdje se na kolovozu nalaze kamene gromade od stotinak kilograma.

Istovremeno, iako su zbog naglog rasta temperature i topljenja snijega vodostaji u porastu ne očekuje se izlivanje rijeka.

izvor i foto rtcg.me

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments