Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Odluka Apelacionog suda: Medenica, Vučinić i Bevenja ostaju u pritvoru

Pritvor je produžen po pritvorskom osnovu zbog postojanja okolnosti koje u svojoj ukupnosti ukazuju na ''opravdanu bojazan od bjekstva okrivljenih ukoliko bi se našli na slobodi, na koji način bi ometali dalje vođenje krivičnog postupka''

Apelacioni sud Crne Gore je na današnjoj sjednici vijeća donio rješenje kojim je odbio kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenih Miloša MedeniceMarka Vučinića i Marjana Bevenje, izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici od 16. januara 2023. godine o produženju pritvora, saopšteno je iz tog suda. Kako su naveli iz Apelacionog suda, pritvor će trajati do dalje odluke suda.

“Navedenim prvostepenim rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor okrivljenima Milošu Medenici, Marku Vučiniću i Marjanu Bevenji zbog postojanja osnovane sumnje da su i to: Miloš Medenica izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo teška tjelesna povreda putem podstekavanja, produženo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo navođenje na protivzakoniti uticaj, Marko Vučinić krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje i dva krivična djela protivzakoniti uticaj putem pomaganja i Marjan Bevenja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo davanje mita”, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Pritvor je, dodaju, produžen po pritvorskom osnovu zbog postojanja okolnosti koje u svojoj ukupnosti ukazuju na “opravdanu bojazan od bjekstva okrivljenih ukoliko bi se našli na slobodi, na koji način bi ometali dalje vođenje krivičnog postupka”.

“Određeno je da će pritvor trajati do dalje odluke suda”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve