Subota, 22 Januara, 2022
Rubrika:

ODLOŽENO ROČIŠTE PO TUŽBI ŽELJKA TOMPUSA Sudovi se oslobađaju straha od ”medijske mafije”?

Iako je jučerašnje ročište odloženo, okolnost da je sudija Mirjana Čepić pozvala Radončića da svjedoči povodom tužbe koncerna Vijesti protiv portala Aktuleno, daje nadu da su sudovi polako počeli da se oslobađaju straha od javnog linča takozvane ''medijske mafije'', što do sad nije bio slučaj među isprepadanim sudijama

Ročište pred Osnovnim sudom u Kolašinu po tužbi jednog od suvlasnika koncerna Daily press, direktora režimskog tabloida Vijesti, medijskog tajkuna Željka Ivanovića protiv portala Aktuelno, koje je bilo zakazano za ponedjeljak, odloženo je jer svjedok, istraživački novinar i publicista Šeki Radončić iz objektivnih razloga nije mogao da prisustvuje suđenju.

Podsjetimo, početkom marta Ivanović je podnio tužbu za naknadu nematerijalne štete i traži da mu se isplati 5.000 eura kao odšteta za duševne bolove koje, navodno, i dalje trpi zbog objavljivanja knjige “Miško Kesedžija i njegove bize – Esej o montenegrinskom zlu” autora Marka Vešovića i Šekija Radončića na našem portalu.

Kako je naveo Ivanović u tužbi, uvrede koje su mu zasmetale su uglavnom varijacije na riječ “govedo” – “Govedo”, “Goveče”, “Goveče sa krštenicom”, “Goveče koje laže”, “Milov sluga Željko Govedo” ali i “Željko žeton” i “Željko balerina”. Posljednja dva epiteta aludiraju na to da svako može da iznajmi neki od medija iz koncerna Daily press, (Vijesti, Monitor, TV Vijesti, Portal Vijesti)  za objavu bilo koje vrste sadržaja, naravno uz pozamašnu novčanu nadoknadu vlasnicima. Takođe treba npomenuti da autori Vešović i Radončić u svojoj knjizi koncern Daily press, poznat kao koncern Vijesti, nazivaju ”medijska mafija”.

Borba protiv straha

Iako je jučerašnje ročište odloženo, okolnost da je sudija Mirjana Čepić pozvala Radončića da svjedoči povodom tužbe koncerna Vijesti protiv portala Aktuleno, daje nadu da su sudovi polako počeli da se oslobađaju straha od javnog linča takozvane ”medijske mafije”, što do sad nije bio slučaj među isprepadanim sudijama.

Milena Perović Korać i Milka Tadić Mijović: Nezasite hajkačice Miodraga Miška Perovića tražile veći reket od portala Aktuelno, malo im bilo po 3.000 eura

Podsjetimo, sudija Osnovnog suda u Kolašinu Jadranka Pavlović krajem novembra prošle godine usvojila je tužbe za naknadu nematerijalne štete “novinarki” Milke Tadić Mijović i Milene Perović Korać, kojima je prema nepravosnažnoj presudi portal Aktuelno dužan da plati po 3.000 eura za naknadu nematerijalne štete. Pri tom Pavlović, po svemu sudeći iz straha od medijskog linča, nije pozvala  Šekija Radončića da svjedoči iako je zbog knjige ”Miško Kesedžija i njegove bize”, čiji je Radončić koautor, portal Aktuelno tužen.

Radončić je u više izjava naglasio da su sudovi isprepadani od javnog linča ”medijske mafije” iz koncerna Vijesti.

Kako izgleda hajka “medijskog ganga” na svojoj koži najbolje je osjetio portal Aktuelno o čemu možete čitati OVDJE.

Željko Bibord fon Minhauzen

Podsjetimo, na ročištu koje je održano početkom decembra prošle godine pred Osnovnim sudom u Kolašinu, Ivanović je svjedočio u svojstvu tužioca u procesu koji se vodi protiv portala Aktuelno.

Tada je bilo riječi o poslovima kojima se Ivanović bavi pored vođenja koncerna Vijesti. Ivanović je slagao da se nije bavio nijednim drugim biznisom osim Vijestima, a takođe je lagao za svoje veze sa of-šor kompanijama. Advokatu odbrane je kazao da je “ciničan” kada ga je upitao “kako su tekstovi Vešovića i Radončića uticali na njegov život”.

Radi utvrđivanja činjeničnog stanja advokat portala Aktuelno Srđan Vuković pitao je Ivanovića “da li se bavi nekim drugim poslom i da li ima neki drugi biznis osim što je na čelu koncerna Vijesti?”, na što je Ivanović odgovorio “da nema nijedan posao sa strane već da ima samo poslove u Vijestima i to od 25 godine”.

Željko Ivanović (LIJEVO BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić

Na tu konstataciju Ivanovića uslijedilo je pitanje advokata “da li ste suvlasnik privrednog društva Vestern Balkan kapital DOO koje upravlja i investicionim fondom koje nosi isti naziv”.

“Ne mogu biti suvlasnik nečega što ne postoji. Tačno je da sam prije 10 godina na predlog-molbu mojih prijatelja iz bankarskog sektora uložio simboličan iznos u finansiranje fonda koji već godinama ne postoji”, odgovorio je Ivanović koji je tada uhvaćen u notornoj laži.

Prvo je rekao da se nije bavio nijednim poslom pored toga što je bio u koncernu Vijesti, da bi onda promijenio iskaz “da je samo pomogao i da firma više ne postoji”.

Kako je konstatovano na ročištu, Ivanović je lagao da Vestern balkan kapital DOO ne postoji  jer ako se u Registar privrednih subjekata (CRPS) ukuca ime ovog društva, evidencija pokazuje da su dva društva i dalje aktivna i gdje je on jedan od osnivača, a drugi osnivači i privredna društva su of shore kompanije.

Na ročištu je takođe navedeno da Ivanović ima akcije u “Telekomu”.

Nakon što su predstavljene pomenute činjenice, advokat Vuković je upitao “kako su tekstovi uticali na njegov život”, na što je Ivanović rekao da je advokat “ciničan” i nije htio da otkriva detalje.

Advokat Vuković je u prigovoru napomenuo da su Ivanoviću “puna usta presude suda u Beogradu koja predstavlja ‘najveću do sad izrečenu novčanu kaznu’ u korist Vijesti iz čega proizilazi da mu je jedini cilj unovčavanje ‘povrede časti i ugleda’ u što većem novčanom iznosu”.

Of-šor patrijarh

Podsjetimo to nije bio prvi put da Ivanović laže o vezama sa of-šor kompanijama zbog kojih je u dijelu javnosti prozvan “Of-šor patrijarhom”.

Od 2007. – 2012. Ivanović i Slavoljub Šćekić suvlasnici su “Vestern Balkan kapital d.o.o.” društva koje upravlja istoimenim investicionim fondom. Partneri u tom društvu i fondu su im četiri of-šor kompanije, registrovane u poreskim rajevima (Britanska Djevičanska Ostrva, Delaver u SAD i Kipar). Upravo koncern Vijesti piše o tim destinacijama kao o mjestima na kojima se pere novac, izbjegava plaćanje poreza i obavljaju druge sumnjive transakcije.

Prema izvještaju Međunarodnog konzorcijuma istraživačkih novinara, jedan od Ivanovićevih partnera registrovan na adresi povezanoj sa najvećom svjetskom aferom – Panamski papiri.

Ivanović je preko iste adrese i partnera povezan sa Jurgenom Mosakom i Ramonom Fonsekom, osobama osuđenim zbog pranja novca i izbjegavanja plaćanja poreskih obaveza.

U.P.A.

Najnovije

Mandić: Obaveza parlamentarne većine da pronađe izlaz

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić razgovarao je danas sa predsjednikom Demosa Miodragom Lekićem. Mandić je, za Portal...

Vuković obišao radove na rekonstrukciji ulica na području Stare varoši

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tokom obilska Vuković je istakao da je...

Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog pregleda

Trevor Džejkob, jutjuber i bivši olimpijski snouborder, optužen je da je namjerno srušio svoj avion zbog pregleda na jutjubu. Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA)...

Muzičari nezadovoljni sastankom s Galićem: Protesti od ponedjeljka

Nove mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio ponovo obuhvataju zabranu svirki i nastupa, čime se...

Kabinet premijera: Očigledno da će koalicija DPS-URA bojkotovati Skupštinu

Sinoćnji televizijski nastup Dritana Abazovića i poruke koju je tvitovao u četvrtak odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, da se o inicijativi Vlade za skraćenje...

Najčitanije

Povezano

U čijem dvorištu će ostati Zdravkov politički leš

Piše: Šeki Radončić (radiosarajevo.ba) Dileme nema - klerofašistička vlada premijera Zdravka Krivokapića, koja je od Crne Gore za samo 13. mjeseci napravila pravu Hirošimu, je...

Grupa građana ”BU2” poručila Ivanoviću: ”Nema kontakta sa našim kozama, možete samo sa jarčevima”

Grupa građana ''BU2'' reagovala je na današnju kolumnu medijskog tajkuna i suvlasnika režimskog tabloida Vijesti Željka Ivanovića u kojoj je pominjao tu organizaciju i...

9. januar

Piše: Šeki Radončić (thedokument.me) U manjem bosansko-hercegovačkom entitetu će i ovog 9.januara proslaviti Dan Republike Srpske, kojeg pretenciozni srpski zvaničnici i propagandisti uveliko proglašavaju danom...

HIT VIDEO Damjanović Peroviću i Ivanoviću poklonio wc-četku da očiste obraz, logo Vijesti završio u šolji!

Predsjednik Crnogorske kulturne mreže (CKM) Aleksandar Damjanović, kao odgovor na laži i uskraćivanje prava na odgovor, snimio je video u kojem navodi da je...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
19.01.2021-10:16 10:16

Gospodine sa sesirom,sto dalje od ” bura” Ivanovica jer ce ti prijenuti toliko fukarluka da ces bjezati glavom bez obzira.Da pojasnim sto je “buro” prevedeno sa Spanskog na Crnogorski jezik buro je magarac,to bas pristoji Ivanovicu,te govedo te magarac bas lijepe domace zivotinje.