U podgoričkom Višem sudu odgođeno je razmatranje optužnice u slučaju poznatom kao Koverta za 1. april, jer nijesu ispunjeni uslovi za održavanje ročišta.

Foto: CdM

Prvi na spisku optuženih je biznismen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević. On je optužen da je organizovao kriminalnu grupu koja je prala novac.

Protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića optužnica je podignuta zbog pranja novca.

“Specijalno državno tužilaštvo je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu pred Višim sudom u Podgorici, protiv ukupno 7 lica.

U odnosu na šest lica (D.K.; B.T; Ž.Š; T.K, G.G. i T.K.) optužnica je podignuta zbog krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

U odnosu na jedno lice (S.S.) optužnica je podignuta zbog krivičnog djela – pranje novca”, saopšteno je krajem godine iz Tužilaštva.

Branilac Duška Kneževića Zdravko Đukanović, nakon ročista, izrazio je čuđenje što, kako kaže, sud uporno odbija da poziv Kneževiću uputi na adresu na kojoj se nalazi i što ne želi da čuje šta Knežević ima da saopšti.

Na pitanje Antene M – da li će se Knežević odazvati pozivu i pojaviti se pred sudom – Đukanović je rekao da će u tom slučaju tražiti da se iskoriste zakonom propisane mogućnosti za uzimanje iskaza, što implicira da će Kneževićeva odbrana obnoviti zahtjev da se protagonista afere Koverta sasluša putem video linka.

Branilac Stijepovića Lazar Aković je, obrativši se novinarima, rekao da je Stijepović još tokom istrage negirao izvršenje krivičnog djela i da vjeruje u konačan pozitivan ishod po njegovog branjenika.

Danas je odgođeno i ročište na kom je trebalo da se razmatra optužnica protiv: Duška Kneževića, Nenada Vujoševića, Aleksandra Vilotijevića, Srđe Pavićevića i Olge Stanković zbog krivičnih djela: stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve