Sekretarijatu za finansije Opštine Berane, instanci koja dijeli pomoć građanima Berana, odbornici i funkcioneri Demokrata Berane, uplatili su donaciju u iznosu od 800 eura. Oni su, na ovaj način, pružili svoj doprinos u borbi protiv korona virusa, saopšteno je iz te partije.

“Pomoći građanima, uvjeriti ih da u ovom teškom periodu nisu sami i nisu bez oslonca, osjećamo da je naša prevashodna dužnost. Nevolje ne traju vječno i na nama je da, u skladu sa svojim mogućnostima, svim građanima naše opštine olakšamo period prolaska kroz ovu krizu. Demokratska Crna Gora to čini na svim nivoima i kroz različite oblike djelovanja. Nekada donacijama, nekada konkretnim predlozima mjera za pomoć građanima i privredi”, navode u saopštenju.

Obaveza je svih političkih subjekata, svih organizacija i pojedinaca da u ovom periodu pokažu veći nivo socijalne senzibilnosti, pa, s tim u vezi, i solidarnosti. Mnogo je građana Berana, kao i cijele Crne Gore, koji su, usljed izbijanja pandemije, ostali bez posla, neki i bez krova nad glavom.

“Već se plašimo da bi u narednom periodu, kada sve ovo prođe, pandemija mogla postati izgovor za produžetak lošeg socio-ekonomskog položaja građana koji, podsjetimo, na zavidnom nivou nije bio ni prije početka pandemije. Zato je u ovom trenutku najvažnije da se sredstva koja doniraju različiti subjekti usmjere na one namjene za koje su i opredijeljena, dakle, za pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva kojima je neophodno pomoći da prevaziću ovaj teški period. Osim dobre volje, solidarnosti, spremnosti da se pomogne drugom, u čemu u ovoj kriznoj situaciji vidimo da Crna Gora ne oskudijeva, potrebna nam je i odgovornost pri načinu na koji će ta sredstva biti dijeljena. Kao što je poznato, Demokrate su tražile da se taj proces učini transparentnim i svima vidljivim. Mora se znati na šta se troše sredstva opredijeljena za pomoć onima kojima je pomoć najpotrebnija”, ističe se u sopštenju.

Još jednom, kako dodaju, apeluju na sve odgovorne subjekte da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve