Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Odakle vam pare?

Čitajući tekstove koji se bave jemstvom ponuđenim za Lazovića, postaje jasno da nijedna medijska kuća koja je prenijela pomenutu informaciju nije postavila očigledno pitanje – odakle porodici policajca preko 1.200.000 eura u nekretninama i gotovini?

”Porodica Lazović ponudila je Višem sudu u Podgorici tri nekretnine vrijedne 1.139.289 eura i 100.000 eura u gotovini na ime jemstva da se službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost, Petar Lazović neće dati u bjekstvo ukoliko mu se ukine pritvor”.

Ovu informaciju o jemstvu koje je ponuđeno za sina kontroverznog bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, objavilo je u utorak u više crnogorskih medija, koji pripadaju takozvanom ”BEMAX” medijskoj grupi.

Čitajući tekstove koji se bave jemstvom ponuđenim za Lazovića, postaje jasno da nijedna medijska kuća koja je prenijela pomenute informacije nije postavila očigledno pitanje – odakle porodici policajca preko 1.200.000 eura u nekretninama i gotovini?

Zoran Lazović: Svojevremeno je njegov kum Milivoje Katnić za Lazovića govorio da je ”najbolji policajac u Crnoj Gori”. Možda je mislio da kaže NAJBOGATIJI?

Pitanje koje se logično nameće je – odakle porodici policajca Zorana Lazovića nekretnine vrijedne preko milion eura, s obzirom da prosječni policajac treba da radi 20-30 godina da bi dobio manji stan. Ili nekih 20 godina otplaćuje stambeni kredit da bi imao đe da živi?

U tom kontekstu takođe treba postaviti pitanje vezano za porodicu Ranka Ubovića, nezvaničnog suvlasnika kompanije BEMAX,  koja je donirala između 6 i 7 miliona eura za izgradnju nedavno otvorene škole u Tološima. Pitanje je jednostavno – odakle građaninu Uboviću preko šest miliona eura?

Ranko Ubović neformalni vlasnik kompanije BEMAX povezane sa Lazovićima: Da li će tužilaštvo ispitati sumnjivo porijeklo stotina miliona eura?

Firma BEMAX i Ubović poklonili su gradu novac za izgradnju osnovne škole, a pošto je riječ o projektu „teškom” skoro sedam miliona eura, nije jasno kako je taj novac stečen i kakva je Ubovićeva veza s ovom firmom, jer on formalno nije njen vlasnik. Kako bi tek Ubović i njegovi partneri objasnili odakle im desetine miliona, recimo hipotetički oko 150 miliona eura, za nabavku građevniskih mašina?

Takođe, policija je prilikom hapšenja Petra Lazovića u julu, pretresla hotel “Podgorica” čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom policajcem Ljubom Milovićem, ali je, kako saznajemo, on samo paravan za veoma sumnjivu vlasničku strukturu koja se vezuje za Lazoviće.

Hotel Podgorica u sumnjivom vlasništvu, koji čuva obezbjeđenje sa dugim cijevima, gdje policija do sad, nije smjela da napravi raciju

Kako će tek policajci Lazovići da objasne da su vlasnici hotela Podgorica, ako se to dokaže kao tačno?

Ovo su sve pitanja na koja crnogorska javnost nestrpljivo očekuje odgovor koji mogu dati samo nadležne institucije.

Umjesto odgovora samo valja podsjetiti da su Petar Lazović i njegov kolega policajac i prijatelj Milović, kako se navodi u spisima Europola, osumnjičeni da su bili uključeni u šverc kokaina, cigareta i oružja u ime kavačkog klana.

”Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina”, doslovno piše u dokumentu Europola, kako je svojevremeno objavio portal Libertas.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
06.10.2022-07:37 07:37

Moj dobri Balša… za ovakve tekstove (ma koliko bili moguće i istiniti) mislim da nije vrijeme. Vrijeme je da vratimo Crnu Goru građanima. A za to su nam potrebni SVI. Pa i Bemax mediji i sam BEMAX. Ovakvi uraci su samo naručeni od kudravog Vučića u čiju koaliciju očito guraš ovaj portal. Svakodnevno i otvaram i čitam. Ali OVO i OVAKVI tekstovi su suprotni interesima Crne Gore. Okle Lazovićima para??? Pitaćemo ih mi… ali kad naša bude Crna Gora. Kada bude crnogorska. To ne treba da ih pita četnička policija i četnički tužioci. ZBOGOM AKTUELNO…

Gazivoda
06.10.2022-09:06 09:06

Ovi iz komentara se kao brinu za crnu goru dok podrzavaju Lazovice i Ubovice lopove hahahaha sve sam vidio ali ovo ne! Melji Balsa ovakvim tekstovima bagru pa makar se i ka Singapurcani izjasnjavali niko nije nedodirljiv!

Dokazani oatriota
06.10.2022-09:59 09:59

Bez obzira na sve argumente,koji mozda i stoje ili ne,zakom onporijeklu imovine koji se namjerno decenijama oprtuira je neophodno donijet.Da vazi za sve gradjane crne gore bez izuzetka.Smatram da to nece ugrizit drzavu.Nsaprotiv….

Darko
06.10.2022-10:04 10:04

Nevjerovatno , svaka tranja koja nije u stanju ni 20 e da zaradi moze da laje i pljuje kog hoce . A onda se pita kako to da mu je neko polomio facu . Neko se trudio i radio , neko se borio za bolje dok si ti prazna glavo vatao zjale . E sad bi malo socijslizma da podjelite tudje . Milojko Spajic i Jakov M su za tebe i takve . Oticete bjedni i jadni ali nazalost urusicete C Goru sa cetnickom hordom . No to vas i ne brine , uvjek ima neki Lekic koji ce pokriti… Pročitaj više »

kukuriku
06.10.2022-10:34 10:34

I ja ponekad kad ovđe čitam tekstove pomislim da sam na IN4S

Bravisimo
06.10.2022-10:56 10:56

Dritan trlja ruke,malo prozivkom(citaj ucerivsnjem straha),malo okolisno preko bratske Srb i AVa, ovi udjose u brazdu:pomazu da urusimo Bemaks…Kada se to postigne a nasuprot tome razvijemo “spaljivanje” cigareta,Ura ce biti najmocniji donator i sponzor!I Aktelno ce profitirati:!Na reklamnom baneru ce pisati:kupujte “spaljene” cigarete- nemaju nikotina!

Dogville
06.10.2022-14:23 14:23

Darko, dragi, da li biste i meni ” polomili facu” zato sto se juce zapitah ” Odakle g. Lazovicu tolike pare za kauciju? “Da li biste i ovim ljudima iz ASK-a ” polomili facu” zato sto su pokrenuli postupak za ispitivanje porijekla imovine gospodina Lazovica? Da li vi to javno pozivate da neko novinaru ” polomi facu” jer se usudio da pita ono što se juče” sva Crna Gora pitala? Samo što neko ćuti i žmuri a neko, ipak, NE!!! Nego ima m…a da to javno kaže i rizikuje da mu takvi kao vi polome facu. Da li svima nama… Pročitaj više »

džudović
06.10.2022-17:53 17:53

Pitanje otkuda je imovina je logično. Ovdje se radi o nepokretnoj imovini i ne mora sva da je na ime Lazovića. Razmislite, jesu li prijatelji porodice Lazović mogli da svoju imovinu založe za mladog Lazovića? Ili se sva ponuđena imovina vodi na Lazoviće? Škola koju pominjete je izgrađena novcem BEMAX-a. Provjerite da li je taj novac zarađen legalno. Ono što se sada vidi je da je BEMAX ozbiljna kompanija koja sve što radi u CG radi dobro. Treba li je zatvoriti kao KAP, Monenegroairlines, Sveti Stefan itd?