Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Odabrane najbolje priče na konkursu za televizijske i novinare štampanih medija i portala

Konkursi su realizovani u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji

Novinarke televizije Vijesti i Javnog servisa, Bojana Bojović Golijanin i Biljana Rovčanin, kao i novinar RTV Nikšić, Vladimir Utješinović, pobjednici  su ovogodišnjeg konkursa u kategoriji za najbolju televizijsku priču o procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade.

Pobjednici u kategoriji za najbolji novinski članak o procesu pristupanja Crne Gore EU su novinar Portala Feral.bar Radomir Petrić, novinarka Pobjede Jovana Đurišić i novinarka ND Vijesti Željka Vučinić.

Konkurse je raspisao Sektor za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU Generalnog sekretarijata Vlade, uvažavajući značaj crnogorskih medija u tom procesu, a kako bi zainteresovao medije da izvještavaju o uticaju procesa na život građana Crne Gore, primjeni evropskih standarda, usvajanju evropskih vrijednosti i podršci EU kroz dostupne fondove i realizaciju projekata.

“Najbolje ideje za televizijske priče su, prema ocjeni stručnog žirija, dostavili Bojana Bojović Golijanin, Biljana Rovčanin i Vladimir Utješinović. Oni će na raspolaganju imati mjesec dana da, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom, urade i objave svoje priče o tome kako Crna Gora koristi EU fondove i koje sve mogućnosti pružaju IPA sredstava; o uticaju energetske krize na tržište energenata u Crnoj Gori, kao i uticaju procesa evropske integracije na lokalni nivo, odnosno koristima koje opštine i građani imaju od primjene evropskih politika i EU projekata”, navodi se se u saopštenju.

Novinarima će, nakon emitovanja televizijskih priča, biti uručene novčane nagrade u iznosu od po 500 eura.

Novinari Radomir Petrić, Jovana Đurišić i Željka Vučinić koji su, prema ocjeni žirija, dostavili najbolje ideje u kategoriji za štampane medije i portale, imaće na raspolaganju tri sedmice da, u skladu sa predloženim i odabranim konceptom, urade i objave svoje priče o značaju EU projekta usmjerenog na sanaciju i konzervaciju nelegalne deponije –smetlišta Ćafe za zaštitu flore i faune u podmorju; o borbi protiv sajber napada, kao i o učešću Crne Gore u Programu „Digitalna Evropa“ koji finansira EU.

Njima će, nakon objave priča, biti uručene novčane nagrade u iznosu od po 300 eura.

Konkursi su realizovani u skladu sa Strategijom informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve