Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Od velike važnosti pomoć opštinama na sjeveru

''Pomoć opštinama na sjeveru, koje su nažalost prepoznate kao manje razvijene, od velike je važnosti jer kroz projekte u velikoj mjeri unapređujemo infrastrukturu a samim tim i standard građana'', kazao je Vuko Todorović

Povodom zatvaranja uspješno realizovanog projekta “Odgovor na Kovid 19 na sjeveru Crne Gore“, kroz razvojni program Ministarstva vanjskih poslova Bugarske preko crnogorske Ambasade “ODA 2022”, u radnoj posjeti Opštini Berane danas je boravila ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva. Vrijednost projekta, za koji je Opština Berane aplicirala kod Ambasade Bugarske za Opštu bolnicu kao korisnika, iznosi 35.000 eura, bez PDV-a. Predsjednik Opštine Vuko Todorović izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog, za širu zajednicu, važnog projekta, koji će u mnogome unaprijediti uslove rada stučnog kadra i proces liječenja pacijenata beranske bolnice.

Ambasadorka Plugčieva izrazila je zadovoljstvo zbog, više nego uspješno realizovanog projekta, zahvaljujući, prema njenim riječima, profesionalnosti lokalne samouprave, odnosno Projektnog tima Opštine Berane na čelu sa projekt menadžerom Majom Pešić.

Kako je kazala, Ambasada Bugarske ne krije zadovoljstvo što je imala priliku da, kroz projekat, doprinese unapređenju uslova rada beranske Bolnice, što predstavlja veliki benefit ne samo za stanovnike Berana nego i sjevera Crne Gore.

Ambasadi Bugarske je važno što kroz ovakve programe podrške može konkretno da bude od pomoći narodu Crne Gore, kao što je to učinila za Berane i još nekoliko drugih opština u zemlji.

Todorović je izrazio spremnost da lokalna uprava, na čelu sa projektnim timom, nastavi uspješnu saradnju sa bugarskom Ambasadom i na drugim projektima koji se tiču važnih oblasti, a sve u cilju unapređenja životnog standarda u beranskoj opštini.

“Pomoć opštinama na sjeveru, koje su nažalost prepoznate kao manje razvijene, od velike je važnosti jer kroz projekte u velikoj mjeri unapređujemo infrastrukturu a samim tim i standard građana”, kazao je on.

Predsjednik Todorović i ambasadorka Plugčieva nakon sastanka obišli su Opštu Bolnicu, gdje su razgovarali sa direktorom dr Miloradom Magdelinićem i njegogovim saradnicima.

Kroz projekat Opšta Bolnica dobila je opremu – sistem za kiseonik i hidraulične krevete za kovid odjeljenje, kazao je dr Magdelinić i dodao da je beranska Bolnica renomirana zdravstvena ustanova, jedna od najboljih na sjeveru i Crnoj Gori, kako po kadrovskim kapacitetima, tako i u pogledu infrastrukture i opreme i samim tim zaslužuje da bude regionalni zdravstveni centar.

Uz pomoć Vlade , intenzivno se radi na ispunjenju svih uslova kako bi u kratkom roku taj cilj bio i postignut, istakao je on.

Današnjim sastancima prisustvovale su i Projekt menadžer na projektu i pomoćnica sektetara za ekonomski razvoj Opštine Berane Maja Pešić i šef PR Biroa Irina Zečević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve