Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

Od ponedjeljka će raditi sve škole i vrtići cijeloj Crnoj Gori

Nastava će se realizovati prema modelu koji je škola odabrala, u skladu sa prostornim kapacitetima i obavezom poštovanja epidemioloških mjera

Javne i privatne obrazovno – vaspitne ustanove u svim opštinama u Crnoj Gori redovno će raditi naredne sedmice, od 10. do 14. maja, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Nastava će se realizovati prema modelu koji je škola odabrala, u skladu sa prostornim kapacitetima i obavezom poštovanja epidemioloških mjera.

“Uzimajući u obzir da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, učenici devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, nastavu će pohađati neposredno u školi, bez obzira na to koji je model nastave škola odabrala”, navode u tom resoru.

U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama biće omogućena realizacija praktične nastave, uz poštovanje epidemioloških mjera.

O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve