Prvi dani proljeća biće neuobičajeno topli za ovo doba godine, ali će, po mnogima najljepše godišnje doba, početkom naredne sedmice donijeti zahlađenje, pad temperature i snijeg na sjeveru zemlje.

Navodeći kako su u Crnoj Gori u posljednjih 20-ak zabilježene ekstremne meteorološke situacije, koje nijesu predvidive kao nekada, ali ni uobičajene, direktor Hidrometeorološkog zavoda Luka Mitrović najavljuje toplo vrijeme do kraja sedmice.

“Prvi prolječni dani biće izuzetno i neuobičajeno topli za ovo doba godina. Temperatura će na području Podgorice i primorja prelaziti preko 20 stepeni, čak do 25 stepeni do nedjelje”, rekao je Mitrović u Jutarnjem programu RTCG.

No, već od ponedjeljka nas očekuje promjena vremena.

“Od 25. marta imamo promjenu vremena, i blagi pad temperature, a od utorka značajniji pad temperature, posebno na sjeveru, gdje je u planinskim predjelima moguć snijeg. To će biti slabe padavine, dakle promjenjive vremenske prilike, kao što jeste proljeće. Imaćemo te tople periode i par zahlađenja, nagle su vremenske promjene”, rekao je Mitrović.

On je rekao da Crna Gora, iako mnogi misle da nije tako, ima jasnu smjenu godišnjih dana.

“I ovo proljeće je prelazno godišnje doba. Imaćete toplo doba, pa zahlađenje i snijeg”, istakao je on.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve