Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Od 15. juna i dnevni međunarodni voz na relaciji Bar – Topčider – Bar

Cijene voznih karata su ostale nepromijenje, a mogu se kupiti u pretprodaji mjesec unaprijed

Predstavnici Željezničkog prevoza Crne Gore i predstavnici Srbije voza dogovorili su uspostavljanje saobraćaja međunarodnog dnevnog voza na relaciji Bar – Topčider – Bar počev od 15. juna 2021. godine iz Bara, odnosno 14. juna tekuće godine iz Topčidera – kazala je portparolka Željezničkog prevoza Crne Gore Ana Božović.

Ona ističe da su na radnim sastancima održanim 17. i 18. maja predstavnici željezničkih kompanija Crne Gore i Srbije, osim usaglašavanja početka saobraćaja i sastava dnevnog voza, razgovarali i o planiranim aktivnostima u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, kao i drugim tekućim pitanjima koja se tiču saradnje ove dvije željezničke kompanije.

“Trenutno, na relaciji Bar – Topčider – Bar saobraća noćni voz sa polaskom iz Bara u 19 sati, odnosno iz Topčidera u 21:10 sati. U sastav ovog voza putnici imaju uslugu kola sa mjestima za sjedjenje, kušet kola, spavaća kola i kola za prevoz automobila”, navela je Božović.

Cijene voznih karata su, prema njenim riječima, ostale nepromijenje, a mogu se kupiti u pretprodaji mjesec unaprijed.

“Cijena vozne karte na relaciji Bar – Beograd iznosi 21e + 3e rezervacija sjedišta, Podgorica – Beograd 19,20e + 3e rezervacija sjedišta, Bijelo Polje – Beograd 14,60e + 3e rezervacija sjedišta”, precizirala je Božović.

U sklopu priprema za ljetnju turističku sezonu nedavno je realizovana međunarodna akcija “Kupi kartu ostvari popust”. Željeznički prevoz ovu aktivnost realizovao je u saradnji sa Turističkim organizacijama Bara, Kolašina i preduzećem Srbija voz.

“Uz kupljenu međunarodnu voznu kartu na relaciji Beograd – Bar – Beograd (važi za sve kupljene međunarodne vozne karte za navedeni voz bilo iz koje stanice), putnici u roku od 10 dana od dolaska u Crnu Goru mogu ostvariti popuste u brojnim turističko-ugostiteljskim objektima na teritoriji Opština Bar i Kolašin”, istakla je Božović.

Kada je riječ o lokalnom željezničkom prevozu, svi vozovi saobraćaju po važećem redu vožnje.

Božović podsjeća da je nedaavno ukinuta mjera zabrane međugradskog prevoza za dane vikenda pa se od 11. ovog mjeseca saobraćaj I vikendom odvija po važećem redu vožnje.

Ona ističe da je u toku i priprema promotivne akcije za korisnike lokalnog željezničkog prevoza.

Podsjeća da je tokom 2020 godine, Željeznički prevoz u lokalnom prevozu imao 45 odsto manje prevezenih putnika u odnosu na 2019 godinu te da su prihodi bili za 47 odsto niži za ovaj uporedni period. U međunarodnom prevozu zabilježen je pad od 80 odsto u broju prevezenih putnika.

“Važeće epidemiološke mjere propisane za ovaj vid saobraćaja strogo se poštuju, pa se tako u voz ne može ući bez zaštitne maske a obavezno je i držanje socijalne distance”, zaključila je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve