Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Objavljen javni poziv za Program podrške građanima za post kovid rehabilitaciju

Prema podacima sa kojima raspolaže Ministarstvo zdravlja, ukupan broj pacijenata koji su bili na bolničkom liječenju je 12.000, a planirano je da se na rehabilitaciju uputi oko 2.000 pacijenata

Nakon što je Vlada Crne Gore na sjednici 10. februara 2022.godine usvojila informaciju o Programu podrške građanima, kojom je pacijentima koji su imali teška stanja uzrokovana virusom Covid – 19, nakon hospitalizacije omogućen oporavak u Institutu ”Dr Simo Milošević” u Igalu, Ministarstvo zdravlja objavilo je danas Javni poziv kojim su propisani uslovi i kriterijumi za ostvarivanje ovog prava.

Prema podacima sa kojima raspolaže Ministarstvo zdravlja, ukupan broj pacijenata koji su bili na bolničkom liječenju je 12.000, a planirano je da se na rehabilitaciju po ovom programu uputi oko 2.000 pacijenata.

Na osnovu podataka dobijenih iz zdravstvenih ustanova za bolničko liječenje covid pacijenata, prva grupa obuhvatiće 200 pacijenata koji su po podacima zdravstvenih ustanova bili duže od mjesec na bolničkom liječenju, na respiratoru ili na neinvazivnoj ventilaciji i oni imaju pravo na rehabilitaciju u periodu od 12, odnosno deset terapijskih dana.

Kriterijumi za naredne faze dogovoriće se u skladu sa preporukama ljekara iz intezivne njege.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve