Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Obilježen Svjetski dan osoba sa Daunovim sindoromom, Nenezić: Poštujemo različitosti i budimo isti u različitosti

''Na današnji dan moramo još jednom snažno upozoriti na važnost inkluzije i redovnog obrazovanja osoba sa Daunovim sindromom, unaprijeđenja njihovih prava i njihove afirmacije u punom kapacitetu, s krajnjim ciljem da budu podjednako uključeni u sve životne sfere'', kazao je Nenezić

Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Bane Nenezić podržao je svojim učešćem projekat „Isti u različitosti“ koji je, u organizaciji NVO Plava planeta i pod pokroviteljstvom Opštine Bar, Turističke organizacije i lokalnog Sportsko – rekreativnog centra, održan juče u znak obilježavanja 21. marta – Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom.

„Na današnji dan moramo još jednom snažno upozoriti na važnost inkluzije i redovnog obrazovanja osoba sa Daunovim sindromom, unaprijeđenja njihovih prava i njihove afirmacije u punom kapacitetu, s krajnjim ciljem da budu podjednako uključeni u sve životne sfere”, kazao je Nenezić.

Foto: Opština Bar

Kako je istakao, jasno je da je potrebno učiniti dodatne napore kroz razvijanje i sistemske podrške na lokalnom nivou, kako bi se u što većoj mjeri riješavali problemi sa kojima se danas suočavaju djeca sa Daunovim sindromom i njihovi roditelji.

“Jednostavno, činjenica je da, posebno nakon današnjih poruka koje smo dobili, moramo još jako puno da radimo kako bismo u potpunosti ostvarili uslove da djeca i osobe sa Daunovim sindromom uživaju pun i kvalitetan život u uslovima koji obezbjeđuju dostojanstvo, unapređuju samopouzdanje i olakšavaju njihovo aktivno učešće u lokalnoj zajednici“, kazao je Nenezić tim povodom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve