Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Obezbijeđena medicinska oprema za zaposlene u ustanovama socijalne i dječje zaštite

Zaposleni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, kroz svakodnevni rad sa strankama i pružanje pomoći korisnicima usluga nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, akcentuju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja

Zaposleni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, kroz svakodnevni rad sa strankama i pružanje pomoći korisnicima usluga nalaze se na prvoj liniji odbrane od koronavirusa, akcentuju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ilustracija

“Svjesni činjenice da su upravo oni izloženi opasnosti od ovog virusa, opredijeljena im je pomoć u medicinskoj opremi i to: 470 litara medicinskog alkohola, 3.000 maski, 3.000 rukavica”, navode u saopštenju.

Ova medicinska oprema opredijeljena je svim centrima za socijalni rad, Zavodu “Komanski most”, Centru “Ljubović”, Dječjem domu “Mladost”, domovima za stare “Grabovac”, “Bijelo Polje” i “Pljevlja”, kao i licenciranom privatnom Domu za stare “Duga”.

“Pored ovih ustanova, oprema je dodijeljena i Prihvatilištu za žrtve nasilja u Nikšiću i Sigurnoj ženskoj kući.

Pristigla medicinska oprema zadovoljiće za sada neophodne potrebe, s tim da će i u narednom periodu snabdijevanje medicinskom opremom zaposlenih u ovim ustanovama biti prioritet, imajući u vidu značaj posla koji obavljaju za zajednicu”, navode iz MRSS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve