Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

NVO Montenegro International traži podatke o broju testiranja na dnevnom nivou

Dok se zdravstveni sistem bukvalno raspada, a Crna Gora, pored Sjeverne Makedonije i Kosova, predstavlja jedinu evropsku državu u kojoj vakcinacija još uvijek nije počela, pritom smo jedina zemlja na svijetu koja je odbila donaciju vakcina

NVO Montenegro International zatražila je danas od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje informaciju o broju testiranja na dnevnom nivou na COVID19.

“U skladu sa čl. 2, 3, 5 i 6 Zakona o slobodnom pristupu informacijama molimo vas da dostavite statistiku na dnevnom nivou – informaciju o broju urađenih testova i broju pozitivnih lica na COVID19 od 04.12.20202. do danas”, navodi se u zahtjevu MI.

Kako su naveli, povod za obraćanje jeste katastrofalno zdravstveno stanje u zemlji i informacije koje se nezvanično šire da je ministarka JBB naložila da se smanji broj testiranja u posljednjih nekoliko sedmica kako bi se zvanično prikazao i manji broj oboljelih.

“Podsjećamo da je 115 naših građana preminulo od posljedica COVID19 od kada je ministarka JBB odbila donaciju 110,000 doza vakcine i da se sa preko 8,400 zaraženih Crna Gora već nekoliko mjeseci nalazi na prvom mjestu u svijetu po broju zaraženih po glavi stanovnika.

Dok se zdravstveni sistem bukvalno raspada, a Crna Gora, pored Sjeverne Makedonije i Kosova, predstavlja jedinu evropsku državu u kojoj vakcinacija još uvijek nije počela, pritom smo jedina zemlja na svijetu koja je odbila donaciju vakcina.

Nemušta saopštenja ministarke JBB neće je osloboditi krivične odgovornosti za stanje u zdravstvenom sistemu Crne Gore i smrt mnogih naših građana koja se javlja kao posljedica katastrofalnog stanja koje je uslijedilo dolaskom pomenute gospođe na čelo Ministarstva zdravlja”, napominju u MI.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve