Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

NVO Green Home: Obukom za rendžera do jačanja kapaciteta službi koje djeluju na prostoru parka prirode Komovi

U okviru obuke, rendžeri su obučeni kako da adekvatno reaguju u slučaju nastanka požara, te kako da koriste opremu koja im je donirana

NVO Green Home je juče u Andrijevici održala još jednu obuku o suzbijanju požara rendžerima koji djeluju na području parka prirode Komovi. U okviru obuke, rendžeri su obučeni kako da adekvatno reaguju u slučaju nastanka požara, te kako da koriste opremu koja im je donirana, sa ciljem da se poboljšaju operativne vještine u pravcu prepoznavanja oblasti parka koja su podložna nastanku požara i preventivnom djelovanju, ali i adekvatnog reagovanja u slučaju nastanka požara.

“Šumski požari prepoznati su kao jedna od najozbiljnijih prijetnji po šumske ekosisteme te se dio obuke upravo odnosio na uticaj požara na šumske ekosisteme i njegove posljedice. Cilj održanih obuka, kao i nedavno doniranje vrijedne protivpožarne oprema rendžerima ovog zaštićenog područja, jeste da se ojačaju kapaciteti službi koje djeluju na prostoru parka prirode Komovi kako bi se omogućila njihova pravovremena i adekvatna reakcija kada su u pitanju rizici od požara na ovom području”, navode iz NVO Green Home.

Obuci su prisustvovali rendžeri Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice, kao i Parka prirode Komovi koji upravlja parkom na teritoriji opštine Andrijevica. Na ovaj način rendžeri ovog parka su osposobljeni za djelotvorniji odgovor na iznenadne okolnosti, kada su u pitanju požari u zaštićenim zonama.

Aktivnosti su održane u okviru projekta „Unaprijeđenje rendžerskih službi za bolju zaštitu Parka prirode Komovi” koji realizujemo u saradnji sa Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice i Parkom Prirode Komovi a koji je finansisjki podržan od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve