NSD o presudi Karadžiću: Nastavak terora nad Srbima

Nova srpska demokratija smatra da je današnja presuda Radovanu Karadžiću nastavak terora nad Srbima

Nova srpska demokratija smatra da je današnja presuda Radovanu Karadžiću nastavak terora nad Srbima, koji se u Haškom sudu odvija od njegovog formiranja, čime je ova antisrpska institucija još jednom pokazala da nema veze sa pravom i pravdom.

“Jasno je da ovakva brutalna osuda za osnivača Republike Srpske nije samo suđenje njemu već i pokušaj suđenja Republici Srpskoj- najvećoj tekovini našeg naroda posle 1918. godine. Mi nemamo dileme da će ova presuda biti korišćena dominantno u tom pravcu, kao što su oslobađajuće presude dokazanim zločincima- Antu Gotovini, Naseru Oriću, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju, Kadriju Veseljiju bile vjetar u leđa državnim tvorevinama i lažnim državama na prostoru bivše SFRJ u čijim osnivanjima su učestvovali”, poručuju iz NSD-a.

Tvrde da je lako dokazati da je Haški sud antisrpska tvorevina.

“Dovoljno je sabrati godine zatvora na koje su osuđeni srpski državnici, političari, oficiri i vojnici, i uporediti sa presudama Bošnjacima, Hrvatima i Albancima. To je primjer  o kakvom se ruganju pravdi radi. U tom kontekstu posmatramo i ovu presudu prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću. Međutim, nikakve presude i montirani politički procesi navođeni od pojedinih velikih sila ne mogu poništiti herojsku borbu srpskog naroda od 1992-1995. godine. Pokoljenja djela sude-dr Radovan Karadžić je komandovao odbranom srpskog naroda u borbi protiv onih koji su  mučki udarali i 1914. i 1941. godine i spriječio da se ponovi genocid nad našim narodom. Iz te borbe, iz krvi svojih najboljih sinova, rodila se Republika Srpska. Time je dr Radovan Karadžić ispunio svoj cilj i dug prema srpskom narodu, i tu činjenicu ne mogu poništiti niti umanjiti namještaljke antisrpskog Haškog suda”, tvrde u NSD.

Komentari

avatar