Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Nrekić pozvao turiste sa Kosova da odmor provedu u Ulcinju

“Pozivam sve građane Kosova koji imaju svoje domove u Ulcinju da mogu slobodno doći, bez ikakvih problema. Trenutno imamo veliku sigurnost od virusa korona, jer smo prva zemlja u Evropi koja je proglašena sigurnim odredištem, gdje nema zaraženih. Ulcinj ima mnoge lokacije koje turizam u ovo doba pandemije čine lakšim i sigurnijim.Čekamo ne samo one goste koji imaju svoje kuće, već i one koji su nas posjećivali tokom svih ovih godina”, kazao je Nrekić

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić pozvao je stanovnike Kosova da ljetnji odmor provedu u najjužnijoj crnogorskoj opštini. On je u intervjuu za kosovski portal www.lajmi.net,naglasio da je Crna Gora prva destinacija u Evropi progašena sigurnom destinacijom od virusa korona.

“Pozivam sve građane Kosova koji imaju svoje domove u Ulcinju da mogu slobodno doći, bez ikakvih problema. Trenutno imamo veliku sigurnost od virusa korona, jer smo prva zemlja u Evropi koja je proglašena sigurnim odredištem, gdje nema zaraženih. Ulcinj ima mnoge lokacije koje turizam u ovo doba pandemije čine lakšim i sigurnijim.Čekamo ne samo one goste koji imaju svoje kuće, već i one koji su nas posjećivali tokom svih ovih godina”, kazao je Nrekić.

On je podsjetio da su još 1. juna otvorene granice sa Albanijom i Kosovom i regionom, te da očekuje da će ove sezone imati mnogo gostiju sa Kosova, koji su već godinama tradicionalni gosti u Ulcinju.

“Svi turisti mogu doći ove godine bez straha od problema, bez testiranja na virus ili bilo čega drugoga. Institut za javno zdravlje Crne Gore preduzeo je sve mjere.Odlučeno je da se otvore državne granice na osnovu proračuna o broju zaraženih ljudi u državi iz koje se očekuju posjetioci. Kosovo ispunjava te uslove i mi pozdravljamo tamošnje turiste.Nadležni su u stalnoj komunikaciji sa turističkim radnicima, ugostiteljima i sa građanima. Poštovaće se socijalna distanca, kao i higijena uz obaveznu upotrebu dezinfekcionih sredstava. Osoblje restorana i kafe barova, plaža biće opremljeno maskama”, rekao je Nrekić.

Prema njegovim riječima vlasnicima restorana preporučeno je da ove godine cijene budu niže.

“Mislim da će cijene biti malo niže, ali to će u konačnom zavisiti od vlasnika da li će cijene spustiti ili ne. Dali smo im preporuke da smanje cijene za tradicionalne goste sa Kosova”, naglasio je Nrekić u intervjuu portalu www.lajmi.net.

Trudiće se da svi gosti budu registrovani

Nrekić je kazao da će i ove godine posebna pažnja biti posvećena registrovanju gostiju, te da će se nadležni truditi da svi posjetioci Ulcinja budu registrovani.

“Svaki posjetilac se mora registrovati kako bi imali tačne podatke, koliko smo gostiju imali”, izjavio je Nrekić.

Portal lajmi.net piše da je Ulcinj tokom ljeta poznat kao jedna od najposjećenijih destinacija za Albanace iz zemalja u regionu.

Mnogobrojne pješčane plaže, jodirana voda Jadranskog mora, zajedno sa bogatim noćnim životom, muzikom i kulturnom baštinom, ove godine očekuju turiste sa Kosova. Pripreme za novu letnju sezonu su u punom jeku, ali uz pojačane mere zbog pandemije Kovid – 19, navodi ovaj portal.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve