Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Nrekić: Godina investicija za Ulcinj

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić istako je da je Opština Ulcinj izašla iz blokade, koja je trajala šest mjeseci, nakon čega su konsolidovali finansije, i na taj način vratili dug u iznosu od 6, 5 miliona eura, a zaposlenima isplatili zarade, odnosno zaostala četiri lična dohotka

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić istako je da je Opština Ulcinj izašla iz blokade, koja je trajala šest mjeseci, nakon čega su konsolidovali finansije, i na taj način vratili dug u iznosu od 6, 5 miliona eura, a zaposlenima isplatili zarade, odnosno zaostala četiri lična dohotka.

Ljoro Nrekić

Predsjednik Opštine se nada da će naredna 2020. biti godina investicija jer su prije par dana usvojili budžet koji je težak 13 miliona eura, a koji je održiv i realan uzimajući u obzir da će u narednoj godini imati dosta kapitalnih investicija.

“Imamo investicije vrijednosti 400 000 eura, to je izgradnja Kanalizacione mreže za četiri naselja , tako da očekujemo da će za godinu dana ovaj problem biti riješen a to će znatno uticati na ekološke probleme, odnosno na poboljšanje ekoloških prilika na Port Mileni “, kazao je on.

Kao drugu, bitnu investiciju istakao je izgradnju Vodovodne mreže, čija se realizacija očekuje do aprila mjeseca. Iznos invsticije je 18 miliona eura, a sredstva su obezbjeđena uz podršku Vlade Crne Gore, i Njemačke razvojne banke.

Predsjednik Nrekić ističe da se ne smije zaboraviti da je Ulcinj nacionalni resurs, i da mu je kao takvom, neophodan hotel sa pet zvjezdica.

Kako najavljuje, u narednom periodu sastaće se sa turskim investitorima, i napominje da je za definisanje takvih poslova, Ulcinju potrebna podrška Vlade Crne Gore kao i Morskog dobra.

“Imamo investitore za izgradnju Hotela Hilton, i to ćemo realizovati u saradnji sa Vladom Crne Gore jer Vlada je naš partner, i sa njom veoma dobro sarađujemo” , rekao je predsjednik Ljoro Nrekić.

Ono što se već izvjesni period planira, i što se najavljuje jeste izgradnja Akva parka. Vrijednost te investicije je oko 7 miliona eura, početak radova je planiran za kraj januara, kada je i potpisivanje ugovora sa turskim investitorima, najavljeno je.

Akva park, od kojeg se očekuje da upotpuni i unaprijedi turističku ponudu grada Ulcinja će se nalaziti na površini oko 26 000 kvadrata, u iznosu od 46.000 eura godišnje rente.

Kako je kazao Nrekić, u narednoj godini će agro budžet po prvi put opredijeliti sredstva za dosta planiranih stavki, a jedna od njih je i garažni parking.

“Ovaj budžet jeste održiv i rekao sam mojim saradnicima da što prije pripreme dokumentaciju, i da krenemo u realizaciju kapitalnih investicija Ulcinja”, rekao je Nrekić.

On je napomenuo da je veoma važno da Vlada Crne Gore izdvoji budžet za izgradnju Bulevara Majke Tereze, jer će se tom investicijom spojiti jezgro grada, na kome gravitira veliki broj turista.

Ističe da je tokom ove godine TO zabilježila rekordan broj noćenja, uz neizostavni prihod od boravišne takse.

“Iduće godine planiramo da povećamo prihode za 10 odsto, da Ulcinj bude ona stara destinacija sa dobro poznatim sjajem”, rekao je predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve