Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

NPCG: Voda prijeti kućama u priobalju

Predstavnici NP Skadarsko jezero i u narednom periodu obilaziće područja kojima prijeti opasnost od poplava i u saradnji sa mještanima pokušati da spriječe veće materijalne štete

Direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović i stručni saradnik za odnose sa lokalnim zajednicama Bogdan Maraš obišli su danas naselja u priobalju i mještane čija je imovina ugrožena zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera, saopšteno je iz NPCG.

Tokom obilaska utvrdili su da je veliki broj lokacija poplavljen, posebno poljoprivredna zemljišta. Ivanović i Maraš razgovarali su sa mještanima koji su izrazili zabrinutost za svoju imovinu ukoliko nivo Skadarskog jezera nastavi da raste uslijed loših vremenskih prilika.

“U razgovoru sa predsjednicima mjesnih zajednica Rijeke Crnojevića i Crmnice saznao sam da su pričinjene i određene materijalne štete, te da mještane zabrinjava porast nivoa vode koji može zahvatiti i objekte stanovanja”, kazao je Ivanović.

Predstavnici NP Skadarsko jezero i u narednom periodu obilaziće područja kojima prijeti opasnost od poplava i u saradnji sa mještanima pokušati da spriječe veće materijalne štete, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve