Ove godine, zbog situacije za pandemijom i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela (NTK) posjetiocima neće biti dozvoljeno prvomajsko okupljanje i druženje u nacionalnom parku Biogradska gora.

foto NPCG

“Očekujemo razumjevanje i poštovanje svih propisanih mjera. Podsjećamo da je novim setom mjera NKT u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore, počev od 22. aprila godine, dozvolilo posjetu svim Parkovima, odnosno lokalnom stanovništvu sa prostora opština koje istima gravitiraju, imajući u vidu zabranu međugradskog saobraćaja”, navode iz Nacionalnih parkova.

U cilju zaštite zdravlja svih zaposlenih u NPCG i korisnika prostora zaštićenih područja, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore apeluje na sve posjetioce da se strogo pridržavaju svih važećih privremenih mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela, a prije svega mjere o fizičkoj distanci.

Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene i unapređenja infrastrukture Nacionalnog parka Biogradska gora realizuje aktivnosti u cilju uređivanja prostora i odmorišnog mobilijara.

“Upotrebom bagera otklonjeni su manji odroni i velike količine opalog lišća sa putnog pravca Kraljevo kolo – Biogradsko jezero. U toku su finalni radovi na uređivanju edukativne staze oko Biogradskog jezera, pješačkih i biciklističkih staza, vidikovaca i parking prostora. Čim se steknu svi uslovi, i ove, kao i prethodnih godina, posjetiocima će na raspolaganju biti i Centar za posjetioce i suvenirnica, dok su u ovom periodu na raspolaganju pješačke i biciklističke staze, vidikovci, dječije igralište i drugi sadržaji. Sportsko-rekreativni ribolov na Biogradskom jezeru, obavlja se kao i prethodnih godina”, saopštili su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 067 344 232.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve