Utorak, 6 Decembra, 2022
Rubrika:

Novo ispiranje mozga

''Ponovo je Crkva Srbije u prvom i javnom planu. Ponovo pokušava ispirati mozak svojim zabludnjelim političkim izvođačima radova, koji se očigledno pokušavaju istrgnuti iz njenog poslušničkog i gotovo samrtničkog zagrljaja''

Piše: Miodrag Živković

U trenucima kada je velikosrpski hegemonistički projekat “srpski svet” na koljenima i kada se urušava u sopstvenoj destrukciji, sasvim očekivano, ruku spasa mu pokušava pružiti onaj, ko je sa njim u Crnoj Gori i upravljao – Crkva Srbije.

Ne treba biti naivan i vjerovati da je Crkva Srbije ikada prestala upravljati političkim procesima u Crnoj Gori. Njena vlada, njen premijer, većina njenih ministara i njenih političkih stranaka, punih godinu i po razgrađivali su i zatirali Crnu Goru i sve crnogorsko. Privid da se crkva povukla i da ne učestvuje u ovim procesima bio je samo lukavi i podli pokušaj zbunjivanja domaće i međunarodne javnosti.

Svo ovo vrijeme crkva Srbije je bila glavna uprava za kadrove vlade CG i savjetodavac svojim izabranim političkim kadrovima, koji su imali jedan, jedini zadatak,… nestajanje Crne Gore.

I kada jedan dio crkvenih političkih stranaka diže ruke od nesumnjivo propalog projekta, Crkva Srbije, sa (svojim) Bečićevim Demokratama i preostalim kadrovima iz vlade na čelu sa Krivokapićem, pokušava spasiti, što se spasiti ne može.

Ponovo je Crkva Srbije u prvom i javnom planu. Ponovo pokušava ispirati mozak svojim zabludnjelim političkim izvođačima radova, koji se očigledno pokušavaju istrgnuti iz njenog poslušničkog i gotovo samrtničkog zagrljaja.

Tako je juče Mitropolija Crkve Srbije u Crnoj Gori, kojom upravlja velikosrpski vazal Joanikije, jasno poručila da je protiv manjinske vlade i protiv bivše vlasti koju je “izopštila iz crkve”, više nego jasno poručujući da je neophodna nova homogenizacija srpstva u Crnoj Gori, protiv Crne Gore i svih onih koji je žele spasiti.

Da Crkva Srbije ponovo, otvoreno i zapovjednički maršira i komanduje, najlakše je vidjeti iz poziva njenog patriajrha koji u Beograd hitno poziva odmetnutog Jokovića (predsjednika SNP-a) na ispiranje mozga i upozorenje da sa nesrbima nema što da traži.

I da zaključim,… ne treba biti naivan i vjerovati da će se svo ovo zlo koje nas je zadesilo, urušiti samo od sebe. Predugo je sve ovo pripremano i previše skupo je plaćeno, da bi se od ovog okupacionog nauma, tako lako odustalo.

Ne treba isključiti mogućnost da je i manjinska vlada samo rezervna varijanta istog paklenog plana, jer njeni autori jedva čekaju da potpišu Temeljni ugovor sa istom tom crkvom i zavežu u čvor Crnu Goru u velikosrpski “otvoreni Balkan”.

Oprezno i pamet u glavu!

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve