Novi slučaj zlostavljanja u Podgorici: Djevojčicu maltretirali i ucjenjivali?

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, nadležni juče nijesu utvrdili da li se u radnjama dječaka stiču elementi krivičnog djela

Otac dvanaestogodišnje djevojčice iz Podgorice prijavio je policiji da četvorica dječaka uznemiravaju njegovu kćerku u školi i nakon nastave.

Kako tvrdi, četvorica maloljetnika su vrijeđali i uznemiravali djevojčicu pozivima van nastave, ali i u školi. Policija je odmah postupila po prijavi, o čemu je obaviješteno i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, piše Dan.

Djevojčica i prijavljeni dječaci su učenici Osnovne škole “Radojica Perović”.

Kako je djevojčica ispričala roditeljima, a kasnije i u policiji, četvorica dječaka su je uznemiravali i vrijeđali tokom časova i na odmoru.

Zbog ovog djela, prijavljeni su maloljetni F.K., P.M., B.K. i L.M.

Policija je odmah po dobijanju prijave uzela izjavu od djevojčice u prisustvu roditelja.

Ona je do detalja opisala kako su je četvorica dječaka vrijeđali i kako su je ponižavali pred ostalom djecom. Predočila je i detalje uznemiravanja koji su bili osnovni razlog zbog kojeg se njen otac obratio policiji.

Policija se nije zvanično oglašavala povodom ovog slučaja zbog zaštite interesa maloljetnika.

Na početku istrage spekulisalo se i da su prijavljeni dječaci fotografisali i ucjenjivali djevojčicu, ali juče ti navodi Danu nijesu mogli biti potvrđeni.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, nadležni juče nijesu utvrdili da li se u radnjama dječaka stiču elementi krivičnog djela.

Kako bi donijeli odluku, danas će nastaviti sa saslušanjem još nekoliko osoba u cilju utvrđivanja svih detalja spornog događaja.

Kako Dan saznje od izvora iz policije, istraga je otežana jer je djevojčica i dalje uznemirena zbog nemilih događaja, pa se uzimanje izjave i otkrivanje potrebnih detalja odvija sporije nego u ostalim slučajevima.

Komentari

avatar