Ekipe gradskog Zelenila formirale su novi drvored od 34 lipa na Bulevaru Svetog Petra Ceinjskog čime je najprometnija i najvažnija gradska saobraćajnica dodatno ozelenjena i oplemenjena, saopšteno je iz PG Biroa.

foto Pg biro

Kako bi se zelene površine na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog zaokružile u cjelinu, sa obje strane bulevara, od Ulice Marka Miljanova do Ulice Jovana Tomaševića formiran je novi drvored od 34 lipa, dok je postojeći dopunjen sa novih 13 sadnica platana, čemu je prethodilo otvaranje sadnih jama u trotoaru.

“Podsjećamo da su ekipe gradskog preduzeća Zelenilo, nakon rekonstrukcije jedne od najvažnijih saobraćajnica u gradu, pristupile pejzažnom uređenju Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, tako da su razdjelna ostrva duž bulevara dobila novo zelenilo. Posađene su 54 odrasle sadnice ukrasnog ileksa na špaliru, dok je u parternom zelenilu posađeno 850 sadnica mirte i 250 sadnica kane, a cjelom dužinom ugrađen je sistem za navodnjavanje i posijana trava”, navodi se u saopštenju.

Nakon završetka svih radova, rekonstruisani bulevar dobio je finalnu formu, sa novim zelenim površinama, a uklanjanjena je i postojeća orgada na razdjelnim ostrvima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve