Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Novaković Đurović i Jokić: Kotor će uz konkretnu podršku Ministarstva uspjeti da završi projekat odvođenja otpadnih voda

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma u radnoj posjeti Opštini Kotor

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović boravila je danas u radnoj posjeti Opštini Kotor i razgovarala sa predsjednikom Opštine, Vladimirom Jokićem o problemu klizišta u Novom naselju, projektu odvođenja otpadnih voda iz zaliva, kao i o prostorno-planskoj dokumentaciji i problemima oko izdavanja urbanističko-tehničkih uslova i definisanju rješenja.

“Važno je da za sva pomenuta pitanja imamo načina za njihovo rješavanje. Možda je dinamika rješavanja pitanja projekta odvođenja otpadnih voda najbrža, jer će Kotor definitivno ući u predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ka Ministarstvu finansija radi dozvoljavanja realokacije sredstava za završetak projekta”, saopštila je Novaković Đurović.

Kada je u pitanju klizište u Novom naselju u kojem su ugroženi stambeni objekti, Novaković Đurović i Jokić usaglasili su da Opština u što kraćem roku kontaktira Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore kako bi se sagledao projekat i situacija na terenu, a potom dale smjernice za dalje postupanje.

“Imajući u vidu cjelokupnu situaciju u Opštini Kotor, neophodno je osnažiti inspekcijski nadzor i mnogo brojnije prisustvo građevinske inspekcije, kako se slične situacije ubuduće ne bi dešavale”, istakla je ministarka.

Uz ministarku, sastanku su prisustvovali Marina Izgarević Pavićević, generalna direktorica Direktorata za planiranje prostora i Kemal Grbović, generalni direktor Direktorata za ekologiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve