Sjednica budvanskog parlamenta koju je zakazala skupštinska većina od 17 odbornika trebalo bi da se održi danas u 10 časova, ali je još neizvjesno gdje će to biti, s obzirom da je iz sadašnje vlasti saopšteno da neće dozvoliti korišćenje skupštinske sale.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, 17 odbornika Demokratske partije socijalista, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, doći će u zakazano vrijeme, i pokucati na vrata zgrade SO Budva, s namjerom da u sali koja je predviđena za to održe sjednicu.

Pošto postoji najava da će im biti zabranjen ulaz u salu, pretpostavlja se da je nova skupštinska većina pripremila i rezervnu varijantu, odnosno, neko drugo mjesto za održavanje sjednice.

Oni su se juče obratili Ministarstvu javne uprave, i tražili tumačenje u smislu poštovanja člana 40, stava 2 Zakona o lokalnoj samoupravi, pred današnje održavanje sjednice opštinskog parlamenta.

Iz budvanskog DPS-a je saopšteno da, iako je odbornička većina sasvim sigurna da je prekršen zakon, zatraženo mišljenje Ministarstva.

Inače, u ime odbornika potpisnika saziva, odbornica u SO Budva Anđela Ivanović dostavila je saziv za sjednicu lokalnog parlamenta zakazanu za danas, a na dnevnom redu su prijedlozi za razrješenje predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Budve, kao i prijedlog odluke o ovlašćenju potpredsjednika Opštine Budva koji će vršiti funkciju predsjednika Opštine do izbora predsjednika Opštine.

“U ime tri odbornička kluba, a na zahtjev 17 potpisanih odbornika, predali smo inicijativu za procjenu bezbjednosti održavanja skupštine, koja treba da se održi u 10 sati”, izjavio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Budva Predrag Jelušić.

On kao razlog navodi sva dešavanja koja smo imali prilike da vidimo u prethodnim danima oko održavanja ranijih sjednica.

“Razlog je više nego jasan, da bismo izbjegli one moguće neprijatnosti, atmosferu linča, vulgarnosti, svega onoga što su svakako svi građani Budve, mislim na jedan lijep način, imali prilike da vide o čemu se radi”, naveo je Jelušić.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović podnio je Vrhovnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministarke javne uprave Suzane Pribilović i generalne direktorice Direktorata za lokalnu samoupravu Jadranke Vukčević, zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije navode da su Pribilović i Vukčević, zloupotrebljavajući službeni položaj, donosile i dostavljale mišljenja u ime Ministarstva u cilju opravdavanja protivzakonitog djelovanja grupe odbornika u Budvi i održavanja nelegalne sjednice protivno pravnim propisima.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve