Ni jučerašnji, drugi pokušaj da se otvore tri ponude za zakup plaže Ploče nije uspio jer su kao i prošli put, uzurpatorska braća Carević, zloupotrebom zakona i sudskih organa uspjeli da sabotiraju tenderski postupak. I ovoga puta diverziju je izveo Nebojša Carević, brat smijenjenog predsjednika opštine Marka Carevića, koji je podnio tužbu kotorskom Osnovnom sudu, u kojem zahtijeva uvođenje privremene mjere.

plazaploce.com

Tenderska komisija je to konstatovala i odlučila da se o svemu izjasni Upravni odbor, a pristigle ponude za plažu Ploče ni juče nijesu otvorene. Iako nije sasvim jasan pravni osnov zbog kojeg se otvaranje ponuda za plažu Ploče ponovo odložilo, jasno je da je ovaj vid pravnog nasilja i zloupotrebe postala uobičajena praksa braće Carević.

Jučerašnji događaj je bio simptomatičan jer prije svega moramo da se zapitamo do kad će svetosavska, uzurpatorska braća opstruirati državne institucije i pravni sistem, pošto očigledno mogu da podnesu tužbu kad god požele, a da za to nemaju neki valjan pravni osnov.

Podsjećamo, tender za plažu Ploče je objavljen nakon što su sudovi donijeli pravosnažne presude. Stoga, nije jasno zbog čega se dozvoljava ovakva opstrukcija postupka, posebno kada se zna da su Carevići u svojim PROMO sadržajima u reketaškom mediju poznatom po ucjenjivanju državnih institucija Vijestima, najavili da će kontaminirati cijeli javni poziv. Simptomatično je što na ovakvo pravno nasilje niko ne reaguje, a prije svega zabrinjava indolentnost Specijalnog državnog tužioca na čelu sa Milivojem Katnićem. Stvar je jasna, neko je umislio da je to njegovo sve, i da mogu da koriste mimo svih zakona. Jasno je da je riječ o klasičnoj otimačini koja i dalje prolazi Carevićima!

Da li samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić štiti svog poznanika Carevića: “I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”, “Trgujem po pjaca”

Očito da će se ovaj postupak odugovlačiti svjesno jer Carevići trenutno upravljaju plažom iako nemaju ugovor pa žele da i ove godine odrade posao do kraja, a treba napomenuti da je brat uzurpator Marko Carević nosilac liste koalicije DF-a za izbore 30.avgusta! Plan Carevića je jasan – misle da mogu da ostvare dobar politički rezultat, ponovo zagospodare Budvom i putem političkog pritisaka, pravnog nasilja i rođačko-plemenskih veza nastave da uzurpiraju, ne samo plažu Ploče već i ostalo ogromno zemljište koje su oteli od države.

Koliko im je važno da zadrže upravljanje ovom plažom govori i činjenica da su nakon kontinuiranih pritisaka preko promo tekstova objavljenih u reketaško-ucjenjivačkoj organizaciji “Vijesti”, prešli na otvorene prijetnje, o čemu smo pisali. Sada ostaje da se vidi da li će država smoći snage da se izbori sa kontinuiranim pritiscima budvanskih otimača.

Carević

Portal Aktuelno i ovoga puta podsjeća na afere koje se vezuju za braću Carević:

Carevići uložili žalbu da bi i ovo ljeto gazdovali Pločama: Do kad će se svetosavski uzurpatori rugati državi?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Dat nalog Inspekciji “plaži Ploče ZABRANITI RAD”: Carević dva ljeta bez ugovora, na potezu Tužilaštvo

Formiran predmet protiv Carevića: Da li će tužilaštvo popustiti pred uzurpatorom državne imovine?

Na zahtjev čitalaca portala Aktuelno ponovljamo video na kojem se vidi da se na plaži Ploče kliče “Kosovu” i “Caru Lazaru”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve