Nova M demantovala Vijesti: “Dezinformisanje i kršenje novinarskih načela tačnosti i objektivnosti ne smiju biti tolerisani”

TV Nova M reagovala je povodom, kako su saopštili, tendencioznih, netačnih i neprimjerenih navoda na portalu i u novinama Vijesti od 11. januara, u kojima se ta televizija, koja postoji od 9.oktobra 2018. godine, stavlja u kontekst koji im ne pripada.

“Naime, autoka teksta “Smišljeno udarali po ugledu i javnost dovodili u zabludu” za događaje iz marta 2017. optužuje naš medij, (navodeći naziv Nova M više puta), za događaj iz marta 2017. iako je, kako cijela crnogorska i šira javnost zna, televizija Nova M počela sa radom 9. oktobra 2018. Shodno tome naš medij, televizija Nova M, nema apsolutno nikakve veze sa viješću i objavama iz 2017., a o kojima autorka teksta piše, čime ona i Vijesti, pokušavaju da namjerno dovedu u zabludu i nanesu štetu ugledu naše kompanije i nama kao konkurenciji”, navodi se u reagovanju televizije Nova M.

Kako su saopštili, ovakvo “dezinformisanje javnosti i kršenje novinarskih načela tačnosti i objekitivnosti”, ne smiju biti tolerisani u savremenom demokratskom društvu, čemu teži crnogorsko.

“Naša televizija uputila je reagovanje, tzv. demanti i pomenutom mediju, a onu su po zakonu dužni da ga objave na istom mjestu ( u novinama i na portalu), na kojem su objavili apsolutnu neistinu o Novoj M, a ukoliko to ne učine pravdu ćemo potražiti pred nadležnim sudskim organima, kako bismo zaštitili svoja Ustavom zagarantovana prava”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

avatar