Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Nova hapšenja u policiji: Oduzeta veća količina novca i vrijedne stvari

Državni tužilac u SDT-u kazao da će uhapšeni biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja

Specijalno policijsko odjeljenje je sinoć i jutros uhapsilo policijskog službenika Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju D. K, kao i M. G. i D. P, zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije – saopštio je državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

Osim hapšenja, po nalogu SDT-a, pripadnici SPO su pretresli i njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću.

– Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku – ističe Radonjić.

U istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su uhapšeni M. Š. i V. J, protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

Specijalno državno tužilaštvo će, dodaje u saopštenju, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost.

– Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi – rekao je Radonjić.

Podsjećamo, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je nedavno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela.

U pitanju je nastavak velike operacije SPO-a i SDT-a u kojoj su do sada uhapšeni bivši i sadašnji službenici policije, ali i biznismeni Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić i Tihomir Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve