Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

Normalizovan željeznički saobraćaj između Bara i Sutomora, zamjenjeno 55 izgorjelih pružnih pragova

Veliki požar, koji se velikom brzinom proširio zbog vjetra, jednim dijelom je zahvatio kolosjek gdje je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz prugu

Saobraćaj na pruzi Bar – Sutomore ponovo je uspostavljen po gašenju požara nakon 15 časova, javlja Bar Info.

Veliki požar, koji se velikom brzinom proširio zbog vjetra, jednim dijelom je zahvatio kolosjek gdje je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz prugu.

”Ekipe Željezničke infrastrukture su odmah, po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu, krenule na teren sa dvije protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom gasile požar cijelu noć do jutros u 6 časova. Nakon završetka gašenja vatre, na pružnom kolosjeku otpočela je sanacija na kojoj su bili angažovane ekipe Željezničke infrastrukture i radnici preduzeća ‘Fidija’”, navela je Jovana Jovanović portparolka Željezničke infrastrukture.

Radovi na kolosjeku su završeni nakon 13h, i tom prilikom je zamjenjeno čak 55 pružnih pragova. Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara, a na zahtjev Službe za zaštitu i spašavanje, napon na relaciji Sutomore-Bar nije pušten da se akteri akcije ne bi dovodili u opasnost.

”U međuvremenu, kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13:14h za Zemun, a putnicima je obezbjeđena voda i sendviči. Noćni voz iz Bara će krenuti prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj, koji je svo vrijeme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju. Zahvaljujemo putnicima na razumijevanju”, zaključila je Jovanović, uz napomenu da će cisterna ŽICG za gašenje požara biti u pripravnosti i večeras.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve