Njemačka nevladina organizacija „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“ obezbijedila je i donirala 32 tehnička uređaja (tablete) Upravi za izvršenje krivičnih sancija.

foto rtcg.me

U cilju unapređenja uslova boravka, života i rada lica lišenih slobode, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, danas je nastavljena saradnja i zaključen Memorandum o saradnji između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“.

U okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog balkana 2019-2020“ finansiranog od strane Vlade Njemačke, nevladina organizacija„Help-Hilfe zur Selbsthlfe“ je obezbijedila i donirala 32 tehnička uređaja (tablete).

Navedenim Memorandumom o saradnji planirana je i donacija kabina namijenjenih za komunikaciju, sredstva i opremu za dezinfekciju i higijenu, higijenske rukavice i materijal za izradu zaštitnih maski, ukupne vrijednosti 29.567.9 eura.

”Realizacijom navedene donacije u Memorandumu o saradnji između Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Njemačke nevladine organizacije „Help-Hilfe zur Selbsthlfe“, postići će se modirnizacija elektronske komunikacija lica lišenih slobode sa porodicama putem video linka, što predstavlja snažnu psiho socijalnu podršku u smislu održavanja i osnaživanja porodičnih i socijalnih veza, kao važnog segmenta tretmana, a time i uspješniju rehabilitaciju i reintegraciju zatvorenika. Takođe, navedeni tehnički uređaji će uveliko značiti u svrhe informatičke obuke”, naovde iz UIKS-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve