Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

Nikšićanka ranila ljubomornog muža nožem pa ga odvezla u bolnicu

Njoj će se suditi pred Višim sudom u Podgorici zbog pokušaja ubistva

Nikšićanki Ranki Todorović sudiće se pred Višim sudom u Podgorici zbog pokušaja ubistva supruga Gorana na kojeg je 26. oktobra prošle godine potegla nož kada je na nju fizički nasrnuo poslije sedmodnevnih prijetnji i omalovažavanja izazvanih ljubomorom.

Skladan brak Todorovića, u kome su dobili kćerku, zamalo je okončan tragično zahvaljujući Goranovom takozvanom prijatelju koji mu je nedjelju dana prije incidenta ,,prijateljski“ saopštio da ga supruga vara.

“Suprug se vratio sa posla i počeo da me optužuje da sam ga prevarila, da imam ljubavnika komšiju. Nazivao me je pogrdnim imenima, k….. . Sve sam negirala, jer to nije istina, ali on to nije htio da prihvati. Opalio mi je dva šamara. Bila sam jako uplašena jer ga nijesam nikada vidjela agresivnog. Bio je izbezumljen”, ispričala je Ranka u istrazi.

Poslije primljenih šamara, ona je utrčala u sobu gdje se ćerkica igrala i zaključala vrata.

Narednih dana njihov odnos je bio pun napetosti. Goran je svakodnevno suprugu vrijeđao, udarao, čupao za kosu.

“Plašila sam se da budem u njegovom prisustvu. Svo vrijeme je ponavljao da imam ljubavnika i nije prihvatao objašnjenje da se radi o neistini “, tvrdila je Ranka u Tužilaštvu.

Nakon sedam dana maltretiranja, Ranka je odvela ćerkicu kod majke kako bi odradila posao promoterke u jednoj prodavnici u Nikšiću.

“Oko pola jedan tog dana, kada se Goran vraćao sa njegovog posla kući, pozvao me i počeo da govori: ,,K…. doći ćeš kući, platićeš za sve ovo. Preljubnice, brukaš me. Ti nijesi na poslu, ko zna gdje si“. Molila sam ga da prestane jer nijesam mogla da govorim zbog kolega koje su bile u blizini. Pozivao me tog dana više puta i prijetio “, ispričala je Ranka.

Kada je oko 16 sati završila sa poslom odvezla se do majčine kuće gdje ju je čekao suprug.

Na putu prema kući, Goran je nastavio sa vrijeđanjem, pa je čak dva puta gurnuo Ranku dok je upravljala vozilom. Sa uvredama Goran je nastavio i pošto su ušli u kuću.

“Izbjegavala sam ga tako što sam išla iz sobe u sobu. Bila sam u strahu. Izgledao je agresivan. Hvatala me panika od njegovog ponašanja. Plašila sam se da će me ubiti jer je konstantno ponavljao: ,,k…. ubiću te“, navela je optužena.

Oko 21.30 sati Goran je zaspao u dnevnoj sobi gdje inače spava kada radi u noćnoj smjeni i zahtijevao od supruge da ga probudi u dvadeset do jedan kada je trebao da krene na posao.

Kada je došlo vrijeme, Ranka je nekoliko puta pokušala da probudi supruga za posao, ali bezuspješno.

Kada je u pet minuta do jedan uspio da se razbudi i ustao počeo je da histeriše.

Dok se oblačio, počeo je ponovo verbalno da napada suprugu da ga vara kada on ode na posao.

“Tada me je u nervozi gađao kovanicom od dva eura koje je izvadio iz džepa trenerke. Onda me je povukao za kosu, a desnom rukom uhvatio za vrat i čelom udario u desnu jagodicu. Počela sam da ga guram od sebe i govorim da više ne mogu to maltretiranje da izdržim i da ću izaći iz kuće “, ispričala je Ranka.

Saznanje da je Ranka spremna da ode je još više razjarilo njenog supruga koji je uzeo nož sa radnog stola u kuhinji i stavio joj ga pod grlo.

Tada joj je saopštio da će je prije ubiti nego dozvoliti da izađe iz kuće.

“Plakala sam i molila da to ne čini jer imamo malo dijete i da treba na to da misli. U guranju i cimanju Goranu je iz ruke ispao nož i pao na pod. Tada me udario pesnicom u desno rebro. Na trenutak sam izgubila dah i pala na pod. Pred očima mi je sve bilo crno i imala sam osjećaj kao da ću se ugušiti “, navela je Ranka pred tužiocem.

U tom trenutku je, tvrdi, mislila da neće izvući živu glavu.

“Ustala sam i sa stola uzela drugi nož. Dok sam ustajala, Goran me je uhvatio za kosu i počeo da vuče. Imala sam utisak da će mi glava eksplodirati i udarila sam ga nožem u leđa. Tada mi je rekao: ,,Ubode li me to, vozi me u hitnu da ne umrem“, navodi se u optužnici.

I tokom vožnje do bolnice Goran je i dalje govorio supruzi da je k…. i da će mu platiti za sve.

“Iako mi je prijetio, nijesam željela da mu se desi nešto loše. Zaprijetio mi je i da o ovom događaju ne pričam nikome jer je bruka za njega i familiju da ga je žena ubila nožem “, ispričala je Ranka.

Za nekoliko dana provedenih u bolnici, Goran je, kako je ustvrdio pred tužiocem, shvatio da je pao pod uticaj drugih ljudi nakon čega je pozvao suprugu Ranku i kazao da mu je žao zbog svega što se desilo, da želi da sačuva porodicu i da su mu ona i kćerka sve na svijetu.

Tada je obećao i da nikada neće dozvoliti ništa slično da im se desi.

Iako je slučaj završio u policiji i podizanjem optužnice protiv Ranke za pokušaj ubistva, zahvaljujući oprostu i ljubavi bračni par Todorović nastavio je da živi pod istim krovom.

Tužiteljka: Svjedočenje neistinito, dokaza nema

Goran Todorović je u istrazi ustvrdio da je njegova ljubomora i maltretiranje supruge Ranke dovelo do toga da ga rani nožem.

Šta je uradila njegova ljubomora Goran je shvatio dok je ležao u bolničkoj postelji.

“Ona je pristala da se pomirimo, a ovaj događaj nas je još više zbližio “, kazao je Goran u istrazi.

Međutim, tužiteljka Tanja Božović smatra da je Goran Todorović, koji ima dijete sa optuženom, svjestan u kako se teškoj životnoj situaciji našao pa je svjedočki iskaz upodobio sa njenom odbranom.

“Upodobljavanje svjedočkog iskaza je do te mjere očigledno da se ni u najmanjim detaljima ne može naći razlika u njihovim iskazima. Da ovaj svjedočki iskaz nije istinit, potvrđuje i činjenica da nož koji je Goran držao pod grlo optužene nije pronađen. Dokazi ukazuju da je optužena počinila krivično djelo sa direktnim umišljajem jer je bila svjesna da će ubadanjem noža u leđa supruga lišiti života. Djelo je ostalo u pokušaju isključivo zbog pravilne i brze ljekarske intervencije “, navodi se u optužnici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve