Zamjenik višeg državnog tužioca Maja Jovanović uložila je žalbu na oslobađajuću presudu Nikšićanki Moniki Jovanović, za koju je prvostepenom presudom utvrđeno da nije bila umiješana u pokušaj ubistva sprovodnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Miloja Pekovića. Njen branilac, advokat Sava Kostić, uložio je odgovor na žalbu. Sjednica vijeća Apelacionog suda uskoro će biti zakazana.

Ilustracija

I prvom presudom Jovanovićeva je bila oslobođena optužbe, da bi Apelacioni sud ukinuo tu prvostepenu i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Branilac Kostić kazao je da je jedino takva odluka pravna, pravedna i pravilna s obzirom na to da okrivljena nije izvršila krivično djelo koje joj je stavljeno na teret predmetnom optužnicom.

“Sudeće vijeće je u ponovnom postupku u potpunosti postupilo po navodima iz ukidne odluke Apelacionog suda Crne Gore i utvrdilo ono što je i u prvom postupku utvrdilo u pogledu odlučnih i svih drugih činjenica bitnih za donošenje zakonite odluke. Više državno tužilaštvo u Podgorici treba da shvati i prihvati činjenicu da je vodilo istragu i postupak protiv pogrešne osobe za predmetno krivično djelo, a ovo imajući u vidu oštećenog Peković Miloja, jer ni oštećeni, ni društvo u cjelini nemaju nikakav interes da bude procesuirana osoba koja nije izvršila predmetno krivično djelo”, rekao je Kostić.

Podsjetimo, Peković je ranjen krajem marta 2016. godine u podgoričkom naselju Zagorič, kada su na njega pucale nepoznate osobe dok se vozilom kretao od Zagoriča, u blizini Vezirovog mosta.

Prema navodima iz optužnice, Jovanovićeva je početkom marta 2016. godine sa umišljajem pomogla nepoznatim osobama u pokušaju ubistva šefa sprovodničke službe Pekovića i stavila im na raspolaganje pištolj nepoznate marke kal. 9 mm, u koji je stavila municiju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve