Potpuna blokada magistrale Nikšić – Podgorica, kod tunela Budoš, sinoć je, prema riječima Marije Mijušković-Kastratović, sestre Predraga Mijuškovića, povrijeđenog u udesu kod Željezare, mogla dovesti do tragičnog epiloga.

Nikšićanka ljuta na organizatore auto-litija, teško povrijeđenog brata Hitna pomoć vozila alternativnim putem zbog blokade Budoša

Naime, ona je ogorčena jer je nakon udesa u kom je Mijušković zadobio povrede kičme i grudnog koša, kada je hitno trebalo doći do Kliničkog centra, put bio potpuno blokiran čak i za vozilo Hitne pomoći.

Njeno obraćanje, koje je objavio portal onogost.me, prenosimo integralno:

“Obraćam Vam se ovim putem u nadi da će se u današnjim “vjernicima” probuditi glas razuma i prestati sa barikadama i dopuštiti ostalim građanima da normalno funkcionišu.

Naime, danas sam ja, kao sestra povrijeđenog momka od 20 godina u teškom udesu, došla u situaciju da sam svjedok bezobzirnosti organizatora auto-litija, koji su blokirali magistralu Nikšić-Podgorica onemogućivši čak kolima Hitne pomoći da pruže urgentnu pomoć i transportuju mog brata u teškom stanju, sa između ostalog, teškim povredama kičme i pluća.

Hitna pomoć je morala odložiti polazak dok se ne nađe alternativno rešenje za transport povrijeđenog mladića da bi u krajnjem bili prinuđeni da uz pratnju policije idu alternativnim putem nimalo pogodnim za transport tako povrijeđene osobe.

U nadi da će ubuduće biti obzirniji i da će ostalim građanima omogućiti normalno funkcionisanje kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija đe se doktori i medicinsko osoblje potrude da spasu mlade živote a da bezobzirnim blokiranjem saobraćajnica ti “vjernici” onemogućavaju realizaciju istog.

Molim sve navodne “vjernike” da o ovome razmisle”, navela je ona dodajući da se javno obratila “da bi se ubuduće spriječile slične situacije koje bi mogle imati i tragičan epilog”.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
Nikola
25.08.2020-05:23 05:23

Jos malo ce litijati, a onda kome se ne svidja neka ide u srbistan, tamo eto cvjetaju ruze :)