Nikšić: Uhapšen mladić jer je svom pit bulu “naredio” da ujede ženu

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i uhapsili  Ž.D. (31) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo na štetu S.D, saopšteno je iz policije. Nikšićanin se sumnjiči da je 16. decembra svom psu, rase pit bul, “naredio” da ujede Nikšićanku, nakon čega je životinja oštećenu ugrizila za butinu desne noge.

 

“Naime, službenici nikšićke policije su preduzimajući mjere i radnje na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela identifikovali lice koje je vodilo psa koji je napao S.D, i tom prilikom lišili slobode osumnjičenog. Osumnjičeni Ž.D. je, kako se sumnja, ovo krivčno djelo počinio na način što je 16. decembra svom psu rase pit bul, kojeg je vodio na povocu, bez ikakvog povoda izdao komandu nakon čega je pas oštećenu ugrizao za butinu desne noge. Oštećenoj S.D. je ukazana ljekarska pomoć i od strane ljekara konstatovane su lake tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, nakon čega tužilac za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijma do privoda nadležnom sudiji za istargu.

Komentari

avatar