Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Nikšić: Studentima u Onogoštu nakon dva dana upaljeno grijanje

Njima je rečeno da je problem sa grijanjem uslijedio zbog kvara, a pravilima o kućnom redu bilo je zabranjeno da u sobe unose grijalice. Studenti su ovim povodom kontaktirali predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Andreja Vukčevića koji je o njihovom problemu izvijestio resorno Ministarstvo

Nakon dva dana i žalbi na više adresa korisnici Studentskog doma “Onogošt” u Nikšiću od danas ponovo imaju grijanje.

Njima je rečeno da je problem sa grijanjem uslijedio zbog kvara, a pravilima o kućnom redu bilo je zabranjeno da u sobe unose grijalice. Studenti su ovim povodom kontaktirali predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore Andreja Vukčevića koji je o njihovom problemu izvijestio resorno Ministarstvo.

Vukčević nam je kazao da je dopis u kojem zahtijeva permanetno rješenje nedostatka grijanja u Studentskom domu “Onogošt” poslao ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću, a da je o ovom problemu obaviješten idirektor Direktorata za visoko obrazovanje u tom resoru Goran Radević.

Rekao nam je da očekuje njihovu reakciju i da se stavi tačka na problem sa grijanjem u Studentskom domu “Onogošt”.

– Zaista je poražavajuće da u 21. vijeku postoji problem ovog tipa – istakao je predsjednik SPUCG u izjavi za Pobjedu.

Iako grijanje danas radi cijeli dan, jedna studentkinja nam je kazala da je ustaljeni problem to što je ono svedeno na par sati dnevno.

– Grijanje radi od popodnevnih časova, obično od 18-19 sati do otprilike 23-00, dakle po četiri sata dnevno. Praktično se cijelu noć i dan smrzavamo – rekla nam je korisnica doma, dodajući da se grijanje u čitaonici uopšte ne pali, te da je ono postalo luksuz i za prostorije Filološkog i Filozofskog fakulteta.

Ona je kazala da postoji sijaset problema, te ukazala na to da se prema studentima u Domu “Onogošt” inače bahato ophode.

– Od kad sam u domu ventilacija mi ne radi, džabe pričam jer niko ne obraća pažnju na to. Ne vodi se računa o dijelu studentskog doma, a kamoli o higijeni u dijelu hotela koji koriste studenti – rekla nam je ona.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve