Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Nikolić i Popa: UCG mora biti bez uticaja politike

Univerzitet Crne Gore UCG mora biti autonomna institucija bez uticaja politike u procesu upravljanja, istakli su rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa

Univerzitet Crne Gore UCG mora biti autonomna institucija bez uticaja politike u procesu upravljanja, istakli su rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Oni su se saglasili da se UCG mora kontinuirano razvijati. Popa je naglasila da će EU pratiti razvoj i rad te ustanove i pružiti podršku svim evropskim procesima koji se implementiraju na institucijama visokog obrazovanja.

“Ambasadorka Popa je izrazila zadovoljstvo dosadasnjom saradnjom Univerziteta sa evropskim institucijama, kao i doprinosom Univerziteta u procesu pristupanja EU. Govoreći o projektima koji se finansiraju iz EU fondova naglasila je važnost programa Erasmus + koji donosi nemjerljiv uticaj na bolji kvalitet rada na UCG”, saopšteno je nakon sastanka

Nikolić je Popi predstavio rezultate rada ostvarene tokom prethodne tri godine. U tom periodu UCG je učestvovao u projektima vrijednim skoro deset miliona eura.

“Na svim organizacionim jedinicama trenutno je aktivna realizacija više od 200 projekata, u okviru najzastupljenijeg programa Erasmus+. Izgradnja kapaciteta u visokom obrazovanju, kojeg finansira EU, Univerzitet je za tri godine uspio da dobije čak 21 projekat od čega samo u ovoj godini njih sedam, jedan koordinatorski i šest partnerskih. Takođe, istakao je i uspješno i stabilno finansijsko poslovanje UCG-a, posebno u godini pandemije kada je UCG na kraju godine imao na računima 14,87 miliona eura sopstvenih sredstava”, naveo je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve