S posebnim zadovoljstvom i neskrivenim entuzijazmom, danas dočekujemo još jednu generaciju studenata na Univerzitetu Crne Gore, najstarijoj, najvećoj i najuspješnijoj visokoobrazovnoj instituciji Crne Gore, kazao je danas rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić.

Rektor Danilo Nikolić

“Danas je pred vama još jedan početak, danas otvarate jedno vrlo važno životno poglavlje, danas postajete dio akademske zajednice Crne Gore! Danas počinjete da preuzimate punu odgovornost za vašu intelektualnu misiju, akademski potencijal i profesionalnu karijeru, i značajan dio odgovornosti za budućnost i prosperitet crnogorskog društva i države”, poručio je Nikolić brucošima.

Svaki početak, kazao je on, nosi dozu neizvjesnosti, male strahove i velika očekivanja, suočavanje s novim izazovima.

“Ali vi ste do ovdje došli kao najbolji među najboljima, i za vas će Univerzitet Crne Gore predstavljati mjesto gdje ćete ostvariti nove pobjede, steći nova životna iskustava i nizati nove uspjehe na svim poljima.

Budite pažljivi i aktivni na predavanjima i vježbama, redovno se konsultujte s profesorima i asistentima, budite disciplinovani i odgovorni u pogledu ispitnih rokova i predmetnog gradiva… i vaš uspijeh neće izostati”, istakao je Nikolić.

Pozvao je brucoše da iskoriste prilike i mogućnosti brojnih edukativnih programa i kurseva, međunarodne razmjene, praktičnog usavršavanja, preduzetničkih inicijativa, raznih studentskih organizacija.

“Pružite pomoć vašem kolegu ili koleginici, pridružite se volonterskoj akciji, izaberite sportski tim, podržite kulturnu manifestaciju … i vaš uspjeh neće izostati.

Učite, učite i učite … zbog dobrog prosjeka i boljih prilika, zbog novih znanja i vještina,  zbog svih nas koji vjerujemo u Vas … i vaš uspijeh neće izostati”, poručio je Nikolić.

Biće ponekad teško i naporno, kazao je on, ali cilj je da se istraje.

“Nastavite da vjerujete u sebe, postavite sebi visoka očekivanja i dozvolite da dosegnete svoj maksimalni potencijal!

Jer Vi ste najbolji među najboljima i došli ste na pravo mjesto za vas  – na Univerzitet Crne Gore”, zakljućio je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve