Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Nikolić: Budući studenti, birajte mudro i odgovorno, borite se znanjem i kvalitetom

Rektor je ocijenio da se u uslovima multiplikacije obrazovnih institucija i hiperprodukcije diploma, danas možda više nego ikad, uočava da se društveno-ekonomski prosperitet jedne zemlje, ne zasniva na kvantitetu, već na kvalitetu i dodao da, baš tako danas treba da se predstavimo mladim, pametnim i perspektivnim ljudima, koji očekuju puno od nas

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić je, na današnjem otvaranju Dana otvorenih vrata UCG poželio dobrodošlicu za više od 3000 maturanata koji su došli iz svih krajeva Crne Gore da se upoznaju sa najstarijom i najvećom institucijom visokog obrazovanja u Crnoj Gori. On je pružio i riječi podrške za sve studente koji su danas posjetili i Sajam sezonskih poslova u turizmu „Summer Job 2020“, koji se tradicionalno organizuje po XIII put.

Foto: UCG

On je ocijenio da se u uslovima multiplikacije obrazovnih institucija i hiperprodukcije diploma, danas možda više nego ikad, uočava da se društveno-ekonomski prosperitet jedne zemlje, ne zasniva na kvantitetu, već na kvalitetu i dodao da, baš tako danas treba da se predstavimo mladim, pametnim i perspektivnim ljudima, koji očekuju puno od nas.

„Treba da se predstavimo isključivo kvalitetom – stvaranjem kvalitetnih edukativnih mogućnosti i prilika, da bismo vas, u okviru vaših personalnih i profesionalnih afiniteta, vašeg mladalačkog entuzijazma i energije, osposobili i podržali da budete, najbolji što možete biti. Stoga birajte mudro i odgovorno. Borite se znanjem i kvalitetom“, poručio je rektor.

Nikolić je kazao da se kontinuiran rad Univerziteta Crne Gore na sprovođenju Strategije jačanja konkurentnosti i internacionalizacije, ogleda u neprekidnom procesu unapređenja nastave, opreme i kadrova; ali i međunarodnom širenju programa studentske mobilnosti, intezivnijem povezivanju akademskog i biznis sektora, odnosno stimulisanju preduzetničkih i inovativnih aktivnosti studenata.

“Univerzitet Crne Gore podržava inovativne hub-ove, start up-ove i preduzetničke inkubatore, gdje su naši studenti u prilici da demonstriraju proaktivnost, inovativnost i preduzetnički duh”, saopštio je rektor.

Sajam sezonskog zapošljavanja „Summer Job“, koji je danas otvoren, kao manifestacija koja se organizuje već XII godinu zaredom, realizuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, uz podršku Karijernog centra UCG i Studentskog vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, fakulteta na kojem će se Summer Job održati i sjutra.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma Damir Davidović istakao je važnost međunarodnih brendova u crnogorskom turizmu koji su, kako navodi, važni za mlade ljude koji žele da se bave turizmom i omogućavaju im karijeru na globalnom nivou.

Prisutnima se obratio i menadžer Karijernog centra Ivica Todorović i kazao da je maturantima data mogućnost da u razgovoru sa profesorima i saradnicima svih fakulteta Univerziteta Crne Gore, zakorače u svijet visokog obrazovanju i postanu dio akademske porodice.

„Današnji događaj je i sjajna prilika za pronalazak sezonskog posla, zbog čega mi predstavlja posebno zadovoljstvo činjenica da su se osim mladih, i poslodavci odazvali u velikom, sa sigurnošći možemo reći – u rekordnom broju“, kazao je Todorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve