Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

NIJE NI ČUDO ŠTO GA NE ŽELE NA ČELU OPŠTINE Carevići duguju Morskom dobru oko 60.000 eura bez kamata!

''Morsko dobro je utvrdilo da Carević ne postupa po ugovoru i da nije izmirio naknade za korišćenje morskog dobra - plaže Ploče za šest godina - 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016. To znači da je brat predsjednika Opštine Nebojša Carević plažu Ploče u navedenom periodu koristio za džabe, da je prihodovao enormne sume novca, a da za uzvrat jedan cent nije platio Morskom dobru''

Trenutno najpoznatiji bagerista u Crnoj Gori, gospodar SAO Budva koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine Marko Bato Carević polako počinje da osjeća posljedice političkog pritiska, a njegova karijera predsjednika opštine, ako je suditi po trenutnoj situaciji, privodi se kraju.

Carevićevi koalicioni partneri na lokalnom nivou iz Demokrata juče su ponovo pozvali DF da predloži novog predsjednika opštine Budve jer ih, kako su kazali ”Carević bruka” i ”nema njihovu podršku”.

Ovakva izjava koja je rezultat revolta koalicionih partnera Carevića uopšte ne čudi, jer su lokalni svetosavski tajkun i pojedini članovi njegove uže familije do guše upleteni u nelegalne radnje, o čemu portal Aktuelno piše već duže vremena.

Najnoviji slučaj koji je ”iskopao” istraživački tim portala Aktuelno vezan je za brata lokalnog, samoproklamovanog cara korupcije Marka Bata Carevića, Nebojšu, koji već šest godina nije platio zakupninu na ime korišćenja plaže Ploče po Ugovoru o korišćenju morskog dobra.

Grdan dužan

Uzurpatorska braća Carević, koji državnu imovinu ne razlikuju od svoje privatne prćije, koriste plažu Ploče i ne plaćaju zakupninu godinama i pored toga što je Morsko dobro podnijelo tužbu Osnovnom sudu u Kotoru. Prema informacijama do kojih je došao naš istraživački tim, navedeni postupak je bio u prekidu do okončanja drugog postupka, kojeg je Carević takođe pravosnažno izgubio.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Iako su se stekli uslovi da se predmetni postupak kojim preduzeće Morsko dobro od Carevića potražuje naknadu za korišćenje plaže Ploče nastavi, to po svemu sudeći  ne  dotiče novog direktora ovog javnog preduzeća Mladena Mikijelja.

Stoga ostaje nepoznato da li je Mikijelj, koji važi za potrčka trenutnog predsjednika opštine Budva, uopšte dao pravnoj službi nalog da zatraži nastavak postupka i od Carevića naplati 60.000 eura bez kamata.

”Morsko dobro je utvrdilo da Carević ne postupa po ugovoru i da nije izmirio naknade za korišćenje morskog dobra – plaže Ploče za šest godina – 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016. To znači da je brat predsjednika Opštine Nebojša Carević plažu Ploče u navedenom periodu koristio za džabe, da je prihodovao enormne sume novca, a da za uzvrat jedan cent nije platio Morskom dobru”, rekli  su dobro upućeni izvori koje je kontaktirao naš istraživački tim.

Mladen Mikijelj: Oprostio Carevićima 60.000?

Podsjetimo, teža povreda ugovorne obaveze je, između ostalog i situacija kad korisnik ne plati godišnju naknadu za korišćenje morskog dobra, a kao posljedica ove ugovorne obaveze dolazi do raskida ugovora. Međutim, Carevićev ugovor nije raskinut ni nakon šest godina neplaćanja, a kasnije mu je omogućeno zaključenje privremenih aneksa, čime je uprava Morskog dobra očigledno oprostila bratu lokalnog svetosavskog tajkuna kršenje ugovorenih obaveza.

Car korupcije

Kako braći Carević malverzacije polaze za rukom i ko im omogućava da ovako eksplicitno kršenje zakona i propisa ostane nekažnjeno, pitanje je koje postavljamo već gotovo dvije godine. Međutim, odgovor od nadležnih institucija nijesmo dobili.

Iako Carevići za sad izbjegavaju zakonske konsekvence za svoja nedjela, političke posljedice već se uveliko osjećaju. S obzirom na ogromno nezadovoljstvo koalicionih partnera, pitanje je koliko će Marko Carević još  biti na čelu ove primorske opštine.

Nezadovoljstvo njegovih koalicionih partnera na lokalnom nivou i ne treba da čudi s obzirom da je predsjednik opštine Budva javno priznao da je umješan u koruptivne radnje, čak se time hvalio na jednoj beogradskoj televiziji!

Nedavno smo saznali da je prema navodima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Carević prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je istovremeno bio na čelu Opštine i ”Carinvesta”.

Svetosavska braća: Zdravko i Marko

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva. Stoga i dalje nema odgovora na pitanja vezana za plažu Ploče koju Marko Carević i njegov brat Nebojša uzurpiraju već godinama:

– Ko je pričinio štetu Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore jer sa Nebojšom Carevićem bratom Marka Bata Carevića, nije raskinuo ugovor uprkos činjenici da isti šest godina nije platio naknadu za korišćenje plaže Ploče?

– Ko je dozvolio Nebojši Careviću da u zoni Morskog dobra izgradi objekat bez saglasnosti Morskog dobra i upiše ga na svoje ime?

– Ko je i kome naložio da nakon saznanja za gradnju ne pokrene postupak rušenja nelegalnog objekta?

Devastacija plaže Ploče

– Da li je načelnik kotorskog katastra Veselin Miletić dostavio nezakonito rješenje o upisu Carevića kao vlasnika zainteresovanim licima?

– Ko je omogućio Careviću zaključenje aneksa ugovora koji je raskinut po sili zakona – budući da i sam Zakon o morskom dobru predviđa da se ugovor smatra raskinutim ako korisnik ne plati naknadu za korišćenje, a Carević nije platio naknadu za šest godina!?

Carevićeve afere

Treba takođe podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.09.2021-13:52 13:52

Platice Careici te pare Morskom dobru kad na vrbi pocne da radja grozdje ili kada ih jednog lijepog dana budemo vidjeli iza resetaka dje im je i mjesto posto se ta gamad ponasaju kao da su prirodna dobra Crne Gore njihova privatna prcija. Hvala na paznji.

Maca
28.09.2021-14:19 14:19

Provjerite kako je firma carinvest radila na asfaltiranju ulica u beranama odmah nakon proslogodisnjih izbora?! Da li je bilo tendera i ostale dokumentacije da se ta firma angazuje?!

Pi
28.09.2021-15:02 15:02

Bila mu losa prosla vlast, nista nije bilo za Srbe……