Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

NIJE LAGAO KAD JE GOVORIO DA JE SKLON KORUPCIJI Grbaljski bagerista imao svoje ljude za malverzacije u katastru!  

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević nije lagao kada je u javnim nastupima priznao da je pribjegavao koruptivnim radnjama da bi ostvario svoje ''biznis'' poduhvate. Pitanje koje se ovdje nameće je što još treba tužilaštvu i nadležnim institucijama da bi na adekvatan način počeli da istražuju nepočinstva samoproklamovanog cara korupcije? Možda čekaju da se sam procesuira i potpiše priznanje?

Gospodar SAO Budva koji obavlja funkciju predsjednika ove primorske opštine i samoproklamovani car korupcije Marko Bato Carević, u svojim dobro uhodanim ilegalnim uzurpatorskim poduhvatima imao je svesrdnu pomoć ljudi iz državnih institucija, prije svega Uprave za nekretinine i kotorskog katastra.

Portal Aktuelno najavio je da će naš istraživački tim ispitati ko je iz nadležnih državnih institucija pomagao braći Carević u njihovim ilegalnim radnjama uknjižbe objekata i došli smo do imena bivšeg načelnika Uprave za nekretnine u Kotoru Veska L. Jovićevića.

Jovićević je u junu 2011. godine osuđen na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju, a kako saznaje portal Aktuelno, aktivno je pomagao u ilegalnim radnjama braće Carević u zoni Morskog dobra.

Upravo je Jovićević omogućio Carevićima, odnosno bratu predsjednika opštine Nebojši da na svoje ime uknjiži objekat u zoni Morskog dobra. Objekat je izgrađen na plaži Ploče koju Carevići već godinama uzurpiraju.

Ilegalno rješenje dostavljeno samo Carevićima!

Osim što je Jovićević ovaj ilegalni objekat, mimo svih propisa i zakona uknjižio na privatno lice Nebojšu Carevića, brata budvanskog bageriste, rješenje o knjiženju dostavio je samo njemu!

Ovakav postupak predstavlja eksplicitno kršenje zakonskih normi, prije svega jer je objekat u zoni morskog dobra, pa je odluka o knjiženju morala da bude dostavljena zastupniku države i preduzeću Morsko dobro. Ova odluka nije dostavljena nijednoj stranci koja je imala pravo žalbe.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

”Po zakonu je sve što je u zoni Morskog dobra državna svojina. Da stvari budu još sumnjivije treba napomenuti da je u ovakvoj situaciji, shodno ugovoru o zakupu plaže Ploče, Carević bio dužan da izgradi privremeni objekat-restoran koji bi bio u svojini Morskog dobra. On ga je i pored toga uknjižio na sebe! Uknjiženje je mimo svih propisa i zakona obavio upravo tadašnji načelnik Uprave za nekretnine, odnosno kotorskog katastra Vesko Jovićević. On je 2011. godine uhapšen i osuđen na  dvije godine i tri mjeseca zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja”, rekli su izvori portala Aktuelno dobro upućeni u ovaj slučaj.

Kako saznajemo, obrađivač rješenja je bila Branka Samardžić koja je takođe uhapšena 2011. godine, ali je oslobođena optužbi za primanje mita.

Carevići iznad zakona

Iz ovih okolnosti jasno se da zaključiti da predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević nije lagao kada je u javnim nastupima priznao da je pribjegavao koruptivnim radnjama da bi ostvario svoje ”biznis” poduhvate.

Pitanje koje se ovdje nameće je što još treba tužilaštvu i nadležnim institucijama da bi na adekvatan način počeli da istražuju nepočinstva samoproklamovanog cara korupcije? Možda čekaju da se sam procesuira i potpiše priznanje?

Portal Aktuelno ustupio je informacije i dokaze do kojih smo došli našem pravnom timu da bi analizirali dimenzije ilegalnih poduhvata u koje su umješana uzurpatorska braća Carević, o čemu ćemo naknadno pisati.

Car korupcije

Kako braći Carević malverzacije polaze za rukom i ko im omogućava da ovako eksplicitno kršenje zakona i propisa ostane nekažnjeno, pitanje je koje postavljamo već gotovo dvije godine. Međutim, odgovor od nadležnih institucija nijesmo dobili.

Nedavno smo saznali da je prema navodima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), Carević prekršio Zakon o sprječavanju korupcije jer je istovremeno bio na čelu Opštine i ”Carinvesta”. Takođe, pisali smo da je Morsko dobro utvrdilo da Carevići ne postupaju po ugovoru i da nijesu izmirili naknade za korišćenje plaže Ploče u iznosu od 60.000 eura.

Svetosavska braća: Zdravko i Marko

Za ime kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Carevića vezuju se tri velike afere  – otuđenje zemljišta na Krimovici, uzurpacija plaže Ploče i afera ”Asfalt Beton”. Portal Aktuelno nadležnim organima već duže vremena javno postavlja pitanja o ilegalnim poduhvatima Carevića, ali oni jednostavno ignorišu nepočinstva predsjednika opštine Budva.

Carevićeve afere

Treba takođe podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Treba podsjetiti da smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Takođe smo objavljivali i da se na prostoru Krimovice, gdje je Carević već zauzeo skoro pola miliona kvadrata državnog zemljišta već neko vrijeme nelegalno se gradi objekat. Slična situacija je i na uzurpiranoj plaži Ploče na kojoj Carevići uveliko izvode bagerske radove.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve