Glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić, samoproklamovani tajnovidac, epidemiolog i čovjek koji ima odgovor na sva pitanja, zanijemio je kada je u pitanu slučaj Zorana Bećirovića i pisanje portala Aktuelno. Lovćenski Tajnovidac koji pouzdano zna da koronavirus živi u sladoledu, da je 4.000 eura bilo u koverti namjenjenoj njegovoj supruzi, ne zna da odgovori na tvrdnje i pitanja iz saopštenja Bećirovića koje je objavljeno prije više od pet mjeseci.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić zanijemio: “Koronavirus živi u sladoledu”, “Zamislite da svi počnu da košarku igraju rukama”

S obzirom da Katnić ne odgovara na pomenuto saopštenje i ćuti kad je suočen sa činjenica koje danima iznosimo, prinuđeni smo da mu, kao da se radi o pravnom laiku, na plastičan način iznosimo eksplicitne detalje o zloupotrebama i progonu.

Nakon što smo juče pisali o učešću dnevne novine Vijesti u direktnom pokušaju zataškavanja zloupotrebe položaja od strane Katnića, nastavljamo pisanje o organizovanoj medijskoj hajci tri štampana propagandna pamfleta SDT-a, koji su različitim varijacijama laži, sakrivali važne informacije da bi se javnosti poslala netačna informacija o hapšenju Bećirovića.

Nova Pobjeda, koja važi za nezvaničnu PR službu SDT-a, objavila je, isto kao i Vijesti, da je nakon hapšenja Bećirović dao izjavu u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Pobjeda je u ovom slučaju po navici radila kao propagandni pamflet SDT-a, a uredništvo ovog lista, kako saznaje Aktuelno iz pouzdanih izvora, znalo je da je informacija koju objavljuju o saslušanju netačna. Bez obzira na to su je objavili da bi pokušali da “pokriju” Katnićeve zloupotrebe. Za razliku od Pobjede koja je znala da objalvjuje laž, Vijesti su od “izvora iz SDT-a” dobili lažnu infromaciju, samo im nije padalo na pamet da je provjere.

U tekstu Pobjede koji potpisuje novinar D.Đ. navedeno je da Bećirović “dao izjavu u Osnovnom državnom tužilaštvu”, iako je uredništvo tog lista dobro znalo da je on isljeđivan po udbaškim metodama u SDT-u i to od strane Katnića lično.

Ipak, moramo biti oprezni i u startu ne osuđivati novinara koji je potpisao ovaj tekst zasnovan na neistinama. Vjerovatno se u slučaju D.Đ. radi o mladom i neiskusnom novinaru koji je bio laka meta manipulacija određenih centara moći koji nemaju puno veze sa novinarastvom, a iz ličnih motiva drže stranu specijalnom tužiocu u progonu Bećirovića.

Da li je mladi novinar D.Đ. izmanipulisan od strane opskurnih centara moći?

Podsjetimo, ovakve metode nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve