Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, samoproklamovani tajnovidac, ne nalazi za shodno da odgovori na pitanja koja je početkom prošle sedmice na adresu Specijalnog tužilaštva poslao portal Aktuelno, čime je, kako smo već pisali, javnosti jasno stavio do znanja da štiti svog intimnog prijatelja vještaka Aleksandra Rakočevića.

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić: „Ja, kao glavni specijalni tužilac i jedan od najiskusnijih građana u pravu danas crnogorskom, i to je činjenica…“.

Posebno nezgodno pitanje za Katnića odnosi se na krivičnu prijavu koju je Rakočević podnio protiv biznismena Zorana Bećirovića nakon čega je on ekspresno uhapšen.

Da li možemo da dobijemo kopiju krivične prijave koju je vještak Rakočević podnio protiv biznismena Zorana Bećirovića zbog navodnih prijetnji putem sms poruka i “spriječavanja dokazivanja”?, glasi jedno od pitanja koje smo početkom prošle sedmice poslali na adresu SDT-a, a na koje nijesmo dobili odgovor.

Očigledno je da Katnić svim snagama nastoji da spriječi da ova krivična prijava ugleda svjetlost dana. Da je ova prijava nekim slučajeme dostavljena portalu Aktueno, crnogorska javnost  bi se uvjerila da vještak Rakočević nije uopšte prijavio krivično djelo!

Jer da bi postojalo krivično djelo “sprječavanje dokazivanja”, zbog kojeg je Bećirović priveden, vještaku je morala da bude upućena prijetnja, ili na neki drugi način uticano na njega da izmjeni specijalistički nalaz. S obzirom da, kako su dokazala i dva sudska rješenja, ne postoji ni naznaka da je Bećirović pokušao bilo šta od gore navedenog, jasno je zašto samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac ne želi da krivična prijetnja njegovog intimnog prijatelja ugleda svjetlost dana.

Da se kojim slučajem desi da ova famozna prijava dospije do javnosti, jasno bi bilo da je Katnić ili zloupotrijebio položaj da bi na silu pokrenuo nepostojeći krivični postupak, ili je jednostavno stručno nepotkovan, odnosno što bi se prostim jezikom reklo “pravno nepismen”. Ovo bi zaista bio veliki udarac za čovjeka koji je u jednom od svojih famoznih javnih nastupa ustvrdio da je on „kao glavni specijalni tužilac i jedan od najiskusnijih građana u pravu danas crnogorskom, i to je činjenica…“.

Zaista bi bila velika sramota da “jedan od najiskusnijih građana u pravu” napravi ovakvu zloupotrebu ili što je možda još gore, ispolji ovoliki stepen neznanja. Otežavajuća okolnost po Katnića je što upravo neznanje i zloupotrebu položaja, Evropska komisija ističe kao dva najveća problema crnogorskog pravosudnog sisitema.

Sličan “previd” napravila je i tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva koja je takođe, silu na sramotu pokušala da progura slučaj navodnog “sprječavanja dokazivanja” koji  je pakovan Bećiroviću. Samo kada je u pitanju postupanje ove tužiteljke stepen zloupotebe ili neznanja je još veći, jer je imala iskaz oštećenog Rakočevića kao i izjašnjenje istražnog sudije Miroslava Bašovića o čemu ćemo pisati u narednom tekstu.

Podsjetimo, ovakve metode i način postupanja nijesu ništa strano specijalnom tužiocu Milivoju Kantiću koji se ponaša kao što su to činili agenti UDBE u periodu od 1948 – 1951. godine, pa stoga nije na odmet podsjetiti na hajku koju je SDT vodio protiv Bećirovića i portala Aktuelno zbog sms poruka.

Sve je postalo jasno nakon što su prvo Osnovni, a nedavno i Viši sud u Podgorici u potpunosti odbacili kao neosnovnu pravnu konstrukciju protiv Bećirovića.

Sada je već postalo jasno da je Katnić u napadu na Bećirovića i portal Aktuelno stavio lične motive ispred struke.

Kako je bilo i očekivano, u objavljivanju brutalnih laži prednjačile su dnevne novine Vijesti i istoimena televizija i portal.

U medijskim napadima posebno se isticala klerikalna medijska ispostava KOS-a – dnevni list Dan.

Ova bivša medijska ispostava KOS-a i glasilo Srpske pravoslavne ckve, po svemu sudeći, je služilo kao posrednik između specijalnog tužioca Katnića i predsjednika advokatske komore Zdravka Begovića.

Ono što posebno treba naglasiti je da isljednik Milivoje Katnić – samoproklamovani tajnovidac koji sve zna i sve vidi, nije našao za shodno da odgovori na mnoštvo ozbiljnih pitanja koje je Bećirović postavio u saopštenju prije pet mjeseci.

U.P.A.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve