Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Nepravilnosti na kupalištima, najviše kazni zbog pušenja u lokalima

Inspektorka je saopštila da će u špicu sezone izdavanje fiskalnih računa kontrolisati 70-ak inspektora, te da se nadaju da će uspjeti da odgovore izazovima

Turistička inspektorka, Milojka Krsmanović, saopštila je da je u maju registrovano 138 nepravilnosti prilikom kontrole kupališta na crnogorskom primorju, te da je izdato 125 prekršajnih naloga u vrijednosti 49.050 eura. Ona je u Jutarnjem programu TVCG istakla da su vršili i nadzor restorana, hotela i barova, kao i da je od početka godine najviše kazni bilo zbog upotrebe duvanskih proizvoda.

Što se tiče kupališta, Krsmanović je kazala da su registrovali pet slučajeva da su djelatnosti otpočete bez potrebnih dozvola za rad.

U nautičkom turizmu, u 11 slučajeva utvrđeno je neposjedovanje odborenja za vršenje djelatnosti.

Inspektorka je saopštila da će u špicu sezone izdavanje fiskalnih računa kontrolisati 70-ak inspektora, te da se nadaju da će uspjeti da odgovore izazovima.

Naglasila je i da Turistička inspekcija nije nadležna za privremene ugostiteljske objekte, u zoni Morskog dobra, gdje su upravo česte prijave građana na neizdavanje fiskalnih računa. Za to su, kako je rekla, nadležni lokalne uprave i poreska inspekcija.

Zbog neizdavanja fiskalnih računa, od početka godine registrovana je 21 nepravilnost, izdato 23 prekršajna naloga u 16.400 eura i podnijeta četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve