Subota, 1 Oktobra, 2022
Rubrika:

NE ZANIMA JE IMPERIJA GOSPODARA SAO BUDVA Carević ispod radara Vanjinog Savjeta za borbu protiv korupcije

Rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv visoke korupcije ćuti na sve nazakonitosti koje se tiču Marka Bata Carevića poznatog kao gospodar SAO Budva, iako on otvoreno, u gostovanju na regionalnim televizijama priznaje da je učestvovao u korupciji. Stoga Ćalović Marković predlažemo, ako joj je slučajno ponestalo inspiracije za bavljenje svojim poslom - da se osim dodjelom stanova funkcionerima bivše vlasti bavi korupcijom visokih funkcionera aktuelne vlasti.

Predsjednik Opštine Budva, poznat po tome što je javno priznao da je učestvovao u koruptivnim radnjama Marko Bato Carević nesmetano gradi svoju ilegalnu imperiju i to očigledno ni vlastima ni dežurnim vedetama borbe protiv korupcije ne smeta.

Pored toga što, kako smo već pisali, ima podršku svog prijtelja i svetosavskog saborca premijera  Zdravka Krivokapića, čini se da ni Savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou na čijem je čelu Vanja Ćalović Marković nije pretjerano zainteresovan za eksplicitne koruptivne radnje i brutalno kršenje zakona od strane Carevića.

Interesantno je napomenuti da je Ćalović Marković dok nije dobila funkciju u Vladi, redovno pominjala nezakonite radnje u koje je umiješan Carević, prije svih uzurpaciju zemljišta na Krimovici i aferu ”Asfalt Beton”.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Nakon što je postala rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv korupcije, Ćalović Marković je za sad izvela samo neuspjelu predstavu za javnost reciklirajući odavno prežvakanu priču o stanovima funkcionera bivše vlasti. Na priču o stanovima funkcionera se manje-više svodi njen dosadašnji učinak kad je u pitanju ovaj Vladin organ.

Od kad je u Savjetu ne zanima je Bato

Rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv visoke korupcije, sa druge strane, ćuti na sve nazakonitosti koje se tiču Marka Bata Carevića poznatog kao gospodar SAO Budva, iako on otvoreno, u gostovanju na regionalnim televizijama priznaje da je učestvovao u korupciji.

Stoga Ćalović Marković predlažemo, ako joj je slučajno ponestalo inspiracije za bavljenje svojim poslom – da se osim dodjelom stanova funkcionerima bivše vlasti bavi korupcijom visokih funkcionera aktuelne vlasti.

Pošto je u afere Krimovica i ”Asfalt Beton” prilično upućena, predlažemo joj da se malo bavi sljedećim pitanjima vezanim za višegodišnju uzurpaciju plaže Ploče od strane braće Carević:

– Ko je pričinio štetu Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore jer sa Nebojšom Carevićem bratom Marka Bata Carevića, nije raskinuo ugovor uprkos činjenici da isti šest godina nije platio naknadu za korišćenje plaže Ploče?

Da li je Vanji promakao ovaj bager na plaži Ploče?

– Ko je dozvolio Nebojši Careviću da u zoni Morskog dobra izgradi objekat bez saglasnosti Morskog dobra i upiše ga na svoje ime?

– Ko je i kome naložio da nakon saznanja za gradnju ne pokrene postupak rušenja nelegalnog objekta?

– Da li je načelnik kotorskog katastra Veselin Miletić dostavio nezakonito rješenje o upisu Carevića kao vlasnika zainteresovanim licima?

– Ko je omogućio Careviću zaključenje aneksa ugovora koji je raskinut po sili zakona – budući da i sam Zakon o morskom dobru predviđa da se ugovor smatra raskinutim ako korisnik ne plati naknadu za korišćenje, a Carević nije platio naknadu za šest godina!?

Selektivna Vanja

Ukoliko Ćalović Marković i njen Savjet za borbu protiv korupcije ne učine ništa povodom slučaja Carević, to ne treba da predstavlja iznenađenje za crnogorsku javnost.

Vanja Ćalović Marković: Zanima je korupcija samo ako je vezana za bivšu vlast

Jer kada je u etar zajedno sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem pokušala da lansira recikliranu ”aferu stanovi”,  Ćalović Marković je ispoljila zavidan nivo licemjerja i selektivnosti, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Kada je govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti zaboravila je da odgovori na pitanje – ko je građanki Vanji Ćalović i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima? O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu. Iako je od tada prošlo 10 godina Vanja odgovor nikada nije dala.

Ćalović je u prezentaciji ”afere stanovi” u širokom luku zaobišla Milana Popovića člana njenog Savjeta za borbu protiv korupcije i njegove stanove koje je dobio od države. Takođe nije bilo riječi o stanovima ”skromnog profesora matematike” suvlasnika koncerna Vijesti Miodraga Miška Perovića, niti o stanovima premijera Zdravka Krivokapića, Branke Bošnjak i mnogih drugih koje je trebalo pomenuti. Tada je targetirala samo funkcionere bivše vlasti.

Carevićeve afere

Ako će Vanji pomoći, treba podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Izdvojiti sredstva za planirane radove na građevinskim i elektrotehničkim operativnim sistemima

Neophodno je dostaviti informaciju, uz detaljno obrazloženje trenutnog stanja i potrebe da se izdvoje sredstva za planirane radove na građevinskim i elektrotehničkim operativnim sistemima,...

Dubljević uspješno otvorio sezonu, velika pobjeda Kljajićeve Gran Kanarije

Uspješan start sezone u Endesa ligi za Bojana Dubljevića. Valensija je na premijeri slavila na parketu Betisa 83:78. Kapiten crnogorske reprezentacije nije bio previše košgeterski raspoložen,...

Svjetska banka odobrila dodatnih 530 miliona dolara Ukrajini

Svjetska banka odobrila je dodatnih 530 miliona dolara za podršku Ukrajini da se "suoči sa hitnim potrebama izazvani ruskom invazijom", objavila je Banka sinoć. Podrška...

Vuković: Noć za nezaborav

U sjajnoj organizaciji Nermina Abdića i Edina Tuzovića, sinoć smo uživali na večeri kojoj je prisustvovalo preko 250 naših dragih sugradjanki i sugrađana, medju njima i istinske...

Bastijančić: Đurović odluku o raspisivanju predsjedničkih izbora može donijeti od 20. januara naredne godine

Boris Bastijančić, savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za ustavni sistem i pravna pitanja, oglasio se saopštenjem povodom pitanja o raspisivanju prijevremenih predsjedničkih izbora. Prenosimo...

Najčitanije

Povezano

Demokrate: Protivzakoniti izbor Božovića nije volja građana Budve nego volja Abazovića i Mandića

Milo Božović je, nakon što je protivzakonito izabran za predsjednika Opštine Budva, iznio javno svoje viđenje stanja u kojem se grad nalazi. Otpočeo je hvalospjevima...

DPS Budva: Abazović da odgovori da li se Carević povukao sa funkcije, u zamjenu za zaštitu od krivičnog gonjenja

Članovi Odbora povjerenika, organa koji obavlja poslove lokalnog parlamenta do izbora, moraće krivično da odgovaraju za zloupotrebu službenog položaja, jer su Milu Božoviću omogućili da zaposjedne...

Tičić: Odlazeća Abazovićeva vlada asistira Frontu u Budvi, i poslije Carevića anarhija

Prilikom preuzimanja funkcije prvog čovjeka metropole crnogorskog turizma, bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da se dokazao kao domaćin i preduzetnik, te...

Carević podnio ostavku, Milo Božović preuzima funkciju predsjednika opštine Budva

Marko Bato Carević podnio je ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva. Ostavku je adresirao na Odbor povjerenika, predsjedavajućem Nebojši Juškoviću Odbor povjerenika početkom avgusta imenovao...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dara
30.06.2021-13:33 13:33

Zavisna NVO i Vanja Calovic su deo SS(srpskog sveta), usla je u vladu a i suprug ako nije bit ce nedje po dubini! Da nije iz SS sveta, vriskala bi dan i noc o Carevicu, Krivokapicu, Mandicu, Dobricaninu, Spajicu, Abazovicu…

Andjela
30.06.2021-13:34 13:34

Kao ona civava je ! Duple price i dupli arsini! Bato kozar ce do Prevlake gradnjom doci a sve ,,posteno i legalno,,

borko
30.06.2021-16:39 16:39

Ne ćuti sami MANS no i ostali velji borci za izkorenjivanje mafije iz vlasti…