Nedjelja, 17 Oktobra, 2021
Rubrika:

NE ZANIMA JE IMPERIJA GOSPODARA SAO BUDVA Carević ispod radara Vanjinog Savjeta za borbu protiv korupcije

Rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv visoke korupcije ćuti na sve nazakonitosti koje se tiču Marka Bata Carevića poznatog kao gospodar SAO Budva, iako on otvoreno, u gostovanju na regionalnim televizijama priznaje da je učestvovao u korupciji. Stoga Ćalović Marković predlažemo, ako joj je slučajno ponestalo inspiracije za bavljenje svojim poslom - da se osim dodjelom stanova funkcionerima bivše vlasti bavi korupcijom visokih funkcionera aktuelne vlasti.

Predsjednik Opštine Budva, poznat po tome što je javno priznao da je učestvovao u koruptivnim radnjama Marko Bato Carević nesmetano gradi svoju ilegalnu imperiju i to očigledno ni vlastima ni dežurnim vedetama borbe protiv korupcije ne smeta.

Pored toga što, kako smo već pisali, ima podršku svog prijtelja i svetosavskog saborca premijera  Zdravka Krivokapića, čini se da ni Savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou na čijem je čelu Vanja Ćalović Marković nije pretjerano zainteresovan za eksplicitne koruptivne radnje i brutalno kršenje zakona od strane Carevića.

Interesantno je napomenuti da je Ćalović Marković dok nije dobila funkciju u Vladi, redovno pominjala nezakonite radnje u koje je umiješan Carević, prije svih uzurpaciju zemljišta na Krimovici i aferu ”Asfalt Beton”.

Marko Bato Carević: “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Nakon što je postala rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv korupcije, Ćalović Marković je za sad izvela samo neuspjelu predstavu za javnost reciklirajući odavno prežvakanu priču o stanovima funkcionera bivše vlasti. Na priču o stanovima funkcionera se manje-više svodi njen dosadašnji učinak kad je u pitanju ovaj Vladin organ.

Od kad je u Savjetu ne zanima je Bato

Rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv visoke korupcije, sa druge strane, ćuti na sve nazakonitosti koje se tiču Marka Bata Carevića poznatog kao gospodar SAO Budva, iako on otvoreno, u gostovanju na regionalnim televizijama priznaje da je učestvovao u korupciji.

Stoga Ćalović Marković predlažemo, ako joj je slučajno ponestalo inspiracije za bavljenje svojim poslom – da se osim dodjelom stanova funkcionerima bivše vlasti bavi korupcijom visokih funkcionera aktuelne vlasti.

Pošto je u afere Krimovica i ”Asfalt Beton” prilično upućena, predlažemo joj da se malo bavi sljedećim pitanjima vezanim za višegodišnju uzurpaciju plaže Ploče od strane braće Carević:

– Ko je pričinio štetu Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore jer sa Nebojšom Carevićem bratom Marka Bata Carevića, nije raskinuo ugovor uprkos činjenici da isti šest godina nije platio naknadu za korišćenje plaže Ploče?

Da li je Vanji promakao ovaj bager na plaži Ploče?

– Ko je dozvolio Nebojši Careviću da u zoni Morskog dobra izgradi objekat bez saglasnosti Morskog dobra i upiše ga na svoje ime?

– Ko je i kome naložio da nakon saznanja za gradnju ne pokrene postupak rušenja nelegalnog objekta?

– Da li je načelnik kotorskog katastra Veselin Miletić dostavio nezakonito rješenje o upisu Carevića kao vlasnika zainteresovanim licima?

– Ko je omogućio Careviću zaključenje aneksa ugovora koji je raskinut po sili zakona – budući da i sam Zakon o morskom dobru predviđa da se ugovor smatra raskinutim ako korisnik ne plati naknadu za korišćenje, a Carević nije platio naknadu za šest godina!?

Selektivna Vanja

Ukoliko Ćalović Marković i njen Savjet za borbu protiv korupcije ne učine ništa povodom slučaja Carević, to ne treba da predstavlja iznenađenje za crnogorsku javnost.

Vanja Ćalović Marković: Zanima je korupcija samo ako je vezana za bivšu vlast

Jer kada je u etar zajedno sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem pokušala da lansira recikliranu ”aferu stanovi”,  Ćalović Marković je ispoljila zavidan nivo licemjerja i selektivnosti, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Kada je govorila o stanovima funkcionera bivše vlasti zaboravila je da odgovori na pitanje – ko je građanki Vanji Ćalović i njenom bratu kupio dva stana u zgradi ”Bemax” u Tološima? O toj ”sitnici” svojevremeno je pisao dnevni list Dnevne novine. Tada je taj list naveo da je  Vanja Ćalović kupila stan sebi i bratu. Iako je od tada prošlo 10 godina Vanja odgovor nikada nije dala.

Ćalović je u prezentaciji ”afere stanovi” u širokom luku zaobišla Milana Popovića člana njenog Savjeta za borbu protiv korupcije i njegove stanove koje je dobio od države. Takođe nije bilo riječi o stanovima ”skromnog profesora matematike” suvlasnika koncerna Vijesti Miodraga Miška Perovića, niti o stanovima premijera Zdravka Krivokapića, Branke Bošnjak i mnogih drugih koje je trebalo pomenuti. Tada je targetirala samo funkcionere bivše vlasti.

Carevićeve afere

Ako će Vanji pomoći, treba podsjetiti da Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Sjutra malo do umjereno oblačno, do 22 stepena

U južnim i centralnim predjelima malo do umjereno oblačno uz duže sunčane periode. Na sjeveru, ujutu ili prijepodne magla ili povećana niska oblačnost, a...

Njukasl kreće po asa Juventusa

Nakon što su bogati Saudijci kupili Njukasl, engleski klub sprema se za ljetnji prelazni rok. Engleski mediji prenose da će čelnici ''svraka'' ponuditi 120 miliona...

Twitter donosi tab Spaces za iOS

Još u septembru, Twitter je objavio da radi na posebnom tab-u Spaces kako bi korisnicima olakšao pronalaženje relevantnih razgovora koje mogu slušati. Sada je...

Dodjela nagrada Zlatni Globus odložena za januar

Udruženje holivudskih stranih novinara, koje organizuje godišnju dodjelu nagrada Zlatni globus, saopštilo je da će danas u januaru ipak uručiti nagrade za televizijska i...

Novi ugovor: Salemakers na San Siru do 2026.

Aleksis Salemakers potpisao je novi ugovor sa Milanom, potvrđeno je iz kluba sa ''San Sira''. Belgijanac je stavio paraf na vjernost ''rosonerima'' do juna 2026....

Najčitanije

Povezano

SVE ĐUKANOVIĆEVE ”AFERE” Evropsku Crnu Goru nikada mu nijesu oprostili

Za aktuelno.me Piše: Nebojša Redžić Još jedna ofanziva srpskog (polu)sveta na crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića, zbog afere Pandorini papiri, kao da je pomalo splasnula nakon burnog...

VIJESTI U CECINOM STILU ŠTITE GRANTOGUTAČICU Afera im propala, pa uklanjanjem videa spašavaju Vanju od bruke!

Profesionalna sakupljačica grantova, funkcionerka vlade koja je ironično na čelu (ne)vladine organizacije MANS Vanja Ćalović, pokušala je prije nekoliko dana da po ko zna...

TIRADA PROSTAKLUKA I FRUSTRACIJE Vanja razočarala nalogodavce: Umjesto nove afere dobili bahatost, neznanje, nevaspitanje i jedno JE*O TE!

Propagandno-obavještajni centri iz regiona, potpomognuti logistikom jedne svjetske supersile, koji se već godinama bave fabrikovanjem afera sa ciljem kompromitovanja i etiketiranja Crne Gore i...

Radončić: Država se raspada, cilj afere ”Pandorina kutija” je srušiti posljednji kamen koji drži Crnu Goru

Novinar i publicista Šeki Radončić, kazao je da je najnovija ''afera'' koju forsira organizacija bliska vladi -  MANS, lansirana jer se država raspada i...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dara
30.06.2021-13:33 13:33

Zavisna NVO i Vanja Calovic su deo SS(srpskog sveta), usla je u vladu a i suprug ako nije bit ce nedje po dubini! Da nije iz SS sveta, vriskala bi dan i noc o Carevicu, Krivokapicu, Mandicu, Dobricaninu, Spajicu, Abazovicu…

Andjela
30.06.2021-13:34 13:34

Kao ona civava je ! Duple price i dupli arsini! Bato kozar ce do Prevlake gradnjom doci a sve ,,posteno i legalno,,

borko
30.06.2021-16:39 16:39

Ne ćuti sami MANS no i ostali velji borci za izkorenjivanje mafije iz vlasti…