Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Nastaviti dobru saradnju Centra za socijalni rad i ZZZCG sa Opštinom Tuzi

Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i nadležni opštinski organi dodatno unaprijede saradnju na prepoznavanju potreba najsiromašnijih građana, koji zbog raznih okolnosti nemaju pristup socijalnim fondovima i uslugama

Saradnja sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, odnosno Centrom za socijalni rad i Zavodom za zapošljavanje je kvalitetna i treba je unaprijediti kako bi se poboljšale socijalne prilike u opštini, kazao je prvi čovjek Tuzi Nik Đeljošaj, tokom radne posjete ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Dogovorena je i saradnja kako bi se dodatno prezentovali programi koje je država obezbijedila za podsticaj zapošljavanja nezaposlenih

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Purišić je poželio rukovodstvu najmlađe crnogorske opštine uspješan rad.

“Na sastanku je bilo riječi o modelima saradnje državnih i opštinskih organa i ustanova u pružanju podrške građanima novoosnovane Opštine Tuzi, koji su u stanju socijalne potrebe”, ističe se u saopštenju.

Dogovoreno je da Centar za socijalni rad i nadležni opštinski organi dodatno unaprijede saradnju na prepoznavanju potreba najsiromašnijih građana, koji zbog raznih okolnosti nemaju pristup socijalnim fondovima i uslugama.

“Postoji i potreba da se, kroz saradnju, sredstva iz budžeta Opštine i nadležnog resora, namijenjena za materijalna davanja iz oblasti socijalne i dječje zaštite, usmjeravaju onima kojima su najpotrebnija”, dodaje se u saopštenju.

Dogovorena je i saradnja kako bi se dodatno prezentovali programi koje je država obezbijedila za podsticaj zapošljavanja nezaposlenih.

“Istaknuta je potreba da se u ovoj opštini stvore adekvatni prostorni i drugi uslovi za rad Centra za socijalni rad, Biroa rada, Fonda PIO, Fonda zdravstva, dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i dnevnog boravka za stare”, navodi se u saopštenju.

Purišić je posjetio i Centar za socijalni rad, odnosno područnu jedinicu za Opštinu Tuzi i kancelarije ZZZCG, te razgovarao sa direktoricom Centra Anom Stijepović i direktorom područne jedinice Markom Ljuljđurajem i šefom kancelarije biroa rada Valentinom Camajem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve