Četvrtak, 16 Septembra, 2021
Rubrika:

NASTAVAK MALTRETIRANJA SLOBODNIH MEDIJA PREKO ISPREPADANIH SUDOVA  Aktuelno da plati još 6.000 eura reketa ”medijskoj mafiji”

Obrazloženje sudije za povećanje iznosa reketa je da je ''portal Aktuelno objavio tekstove nakon što je to sankcionisao Osnovni sud u Podgorici jer su isti tekstovi objavljivani prije skoro deset godina u Pobjedi''. Ako sve to saberemo ispada da za sad Aktuelno medijskim reketašima treba da plati 10.000 eura zbog objaljvianja regionalno priznatog književnog djela i novinarsko-istraživačke serije od četiri teksta. Kada tome dodamo da ova opskurna grupacije u još 10 tužbi traži desetine hiljada eura, jasno je da u mafijaškom stilu preko korumpiranih sudova žele da se obračunaju sa konkurencijom.

Članovi organizovane grupe ucjenjivačkih medija iz koncerna Daily press, koje u javnosti često nazivaju ”reketašima” i ”medijskom mafijom”, nastavljaju da reketiraju i terorišu portal Aktuelno uz pomoć isprepadanih sudova i sramnih presuda za naknadu štete dosuđenih zbog izrečenih stavova u slobodnoj književnoj formi. Sudija Osnovnog suda u Kolašinu Jadranka Pavlović usvojila je tužbe za naknadu nematerijalne štete “novinarki” Milke Tadić Mijović i Milene Perović Korać, kojima je prema nepravosnažnoj presudi portal Aktueno dužan da plati po 3.000 eura za naknadu nematerijalne štete.

Milena Perović Korać i Milka Tadić Mijović novinarke propalog nedeljnika Monitor preko sudova reketiraju portal Aktuelno zbog objavljivanja renomiranog književnog djela

Podsjetimo, novinarke nekad uglednog, a danas propalog niskotiražnog nedeljnika Monitor Milena Perović Korać i Milka Tadić Mijović podnijele su u februaru tužbe protiv Ski Resorta Kolašin 1450 u čijem je vlasništvu portal Aktuelno, u kojima, između ostalog, traže da im se isplati po 5.000 eura za naknadu nematerijalne štete koju su, navodno, pretrpjele zbog objavljivanja knjige “Miško Kesedžija i njegove bize” autora Marka Vešovića i Šekija Radončića na našem portalu.

U antologijskom književnom djelu Vešović i Radončić medije u vlasništvu koncerna Daily press – štampani proizvod, Televiziju i portal Vijesti kao i propali nedjeljnik Monitor koji su u vlasništvu Miodraga Miška Perovića i Željka Ivanovića, nazivaju između ostalog “medijskom mafijom”.

Tadić Mijović i Perović Korać konkretno su zaboljeli nadimci koje su dobile u knjizi – “kilomudićka”, “primitivka”, “Milova plaćenica”, “Kerovićka”, “zmija”, “Mitingašev ker”, “zulumćarka”, “smješa ćurke i siledžije”, “biza”, “šupljoglava”, “ćurka”, “tuka”, “medijski siledžija u suknji”…

Sud povećao iznos reketa

Iako su za naknadu štete tražile po 5.000 eura, Osnovni sud u Kolašinu odredio je da im Aktuelno plati reket od po 3.000 eura. S obzirom da presuda nije pravosnažna naš advokatski tim već priprema žalbu, ali se ne uzdamo mnogo u mogućnost preinačenja presude s obzirom da je odavno poznata činjenica da je korumpirani pravosudni sistem isprepadan od strane medijskih reketaša iz ovog režimsko-ucjenjivačkog koncerna.

Osnovni sud u Kolašinu

Ono što je veoma interesantno je da je sudija Jadranka Pavlović  povećala sumu koju Aktuelno treba da isplati Perović Korać i Tadić Mijović u odnosu na iznos koji smo platili Ivanoviću i Peroviću (po 2.000 eura) kao naknadu za objavljivanje serijala Šekija Radončića “Voajer i balerina”, o čemu smo već pisali.

Obrazloženje sudije za povećanje iznosa reketa je da”je portal Aktuelno objavio tekstove nakon što je to sankcionisao Osnovni sud u Podgorici jer su isti tekstovi objavljivani prije skoro deset godina u Pobjedi”. Ako sve to saberemo ispada da za sad Aktuelno medijskim reketašima treba da plati 10.000 eura zbog objavljivanja regionalno priznatog književnog djela i novinarsko-istraživačke serije od četiri teksta. Kada tome dodamo da ova opskurna grupacija u još 10 tužbi traži desetine hiljada eura, jasno je da u mafijaškom stilu preko korumpiranih sudova žele da se obračunaju sa konkurencijom.

Ućutkati Aktuelno za miran san nove vlasti

Treba podsjetiti da su nalogodavci nove vlasti, saradnici Svetosavske crkve u Crnoj Gori, pokrovitelji koalicije “Crno na bijelo”, medijski tajkuni i suvlasnici režimskog tabloida Vijesti Miodrag Miško Perović Željko Ivanović sredinom prošlog mjeseca krenuli u novi hajkački pohod na portal Aktuelno koji već duže vremena, tužbama i pritiskom na korumpirane sudove, pokušavaju da ugase.

Na adresu Ski Resorta Kolašin 1450 u čijem je vlasništvu portal Aktuelno, sredinom prošlog mjeseca stigle su četiri tužbe za naknadnu nematerijalne štete koje su protiv naše medijske kuće podnijeli koncern Daily press u čijem je vlasništvu režimski tabloid Vijesti i njegovi suvlasnici opskurno-devijantni medijski tajkuni, gore pomenuti Perović i Ivanović.

Ova organizovana grupa medijskih reketaša ovoga puta kao odštetu za nanesenu nematerijalnu štetu tražila je ni manje ni više nego 30.500 eura, kao i da se u brutalno cenzorskom maniru uklone tekstovi portala Aktuelno u kojima je iznesena samo istina!

Saradnike SPC  i subverzivne političke djelatnike zaboljeli su tekstovi portala Aktuelno u kojima se u potpunosti razotkrivaju njihove zakulisne parapolitičke radnje, stoga preko korumpiranih sudova koji su godinama u strahu od njihovog reketiranja, sprovode brutalnu hajku protiv naše medijske kuće.

Suvlasnik Vijesti Miodrag Miško Perović zbog ideološkog osvješćenja još prije skoro mejsec dobio više nego poštenu ponudu od portala Aktuelno – čeka ga 5.000 i povlačimo nadimke “Lupež iz Morače”, “Ser lupež”, “Miško prisrbica”, “Miško reketaš”, “Don Mikeli”, “Miško mafija”, “kradljivac donacija” kako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize/ esej o montenegrinskom zlu”, zovu Marko Vešović i Šeki Radončić. Perović odbio jer mu je očigledno malo 5.000.

S obzirom na visinu odštetnog zahtjeva koji su prošlog mejseca ispostavili, kako su poznati u javnosti, medijski mafijaši imaju za cilj konačno ućutkivanje kritički nastrojenog medija koji se bori protiv pošasti oličene u ovoj grupi.

Patologija i nastranost medijskih reketaša

Daily press, Perović i Ivanović tužili su  prije 20 dana portal Aktuelno zbog sledećih tekstova “Medijski tajkun priprema teren za izdaju Crne Gore: Preko svojih kadrova namješta Luku Bar Vučiću!?” za koji su tražili 6.500 eura odštete i “Parlamentarni diletant u novoj ulozi: Bečić kao portparol reketaških medija i NVO neznalica” za koji su Ivanović i njegova firma Daily press tražili odštetu u iznosu od ukupno 7.000 eura.

U njihovom pomamnom cenzorsko sadističkom naletu, tužbu smo dobili i za tekst pod naslovom “CENZURA Uklonjen serijal “Voajer i Balerina”, Radončić: Poštenom presudom sudija bi stavio glavu ispod sjekire medijskih dželata”, gdje novinar i publicista Šeki Radončić iznosi svoje viđenje nakon brutalne cenzure i uklanjanja njegovih tekstova sa našeg portala. Takvo sumanuto iživljavanje nad slobodom govora od strane medijskih reketaša zasigurno predstavlja presedan!

Tužba za tekst objavljen prije više od godinu dokaz da Ivanović i Perović ne žele moralnu satisfakciju već obračun sa konkurencijom i neistomišljenicima

Ali i od ovoga ima gore, pa je Ivanović, u javnosti poznat kao Govedo, podnio tužbu za tekst pod naslovom “Ivanović i Perović u problemu: Proruska TV Vijesti u gubitku preko 7,8 miliona eura!”, koji je na našem portalu objavljen prije više od godinu i traži nadoknadu od 6.500 eura!? Tužba za tekst koji je objavljen prije toliko dugog vremenskog perioda govori prije svega da Ivanović ima patološku potrebu koja se graniči sa nastranošću da tuži svakoga ko kritikuje njegov lik i djelo.

Ova okolnost takođe govori da je u pitanju klasični obračun sa neistomišljenicima i da više nije bitno zbog čega će ova nastrana reketaška grupa da nas tuži, sve dok se tužbeni zahtjevi nagomilavaju i dok postoji pritisak da se portal Aktuelno finansijski uništi i ugasi.

Smeta im istina

U gore pomenutim tekstovima za koji medijsko-reketaška družina navodi da su neistiniti iznijete su samo gole činjenice o djelovanju ove subverzivne grupe.

Željko Ivanović (LIJEVO, BEZ ŠEŠIRA), suvlasnik “Vijesti”, medijski reketaš i pokrovitelj SPC, mrzitelj Crne Gore, najveći fan Novaka Đokovića, zaštitnik srpstva i Katnićev medijski pendrek za jednokratnu upotrebu – “Goveče” , “Govedo”, “Govedo sa krštenicom” – tako ga u svom dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize (esej o montenegrinskom zlu) zovu autori Marko Vešović i Šeki Radončić”

Navode se činjenice o kadriranju Ivanovića u preduzeću Luka Bar, o gubicima njihove pro-ruske TV Vijesti, o vezama sa novom vlašću, uz apsolutno opravdane kvalifikacije da je “mrzitelj Crne Gore” i podsjećanja na nadimke koje su mu u dokumentarnom romanu “Miško Kesedžija i njegove bize – esej o montenegrinskom zlu” dali autori Marko Vešović i Šeki Radončić.

Čini se da im je najviše zasmetala upravo izjava istraživačkog novinara i publiciste Šekija Radončića koji je za opisivanje dueta Perović – Ivanović upotrebio adekvatne izraze  “hohštapleri”, “medijski dželati”, “najaminci” i “tajkuni”. Da ih je ovaj tekst i izjava Radončića najviše pogodila govori i podatak da za odštetu Ivanović, Perović i Dailly pres traže ukupno 10.500 eura!

Ugledni i poštovani kao Čaušesku u Rumuniji 1989. godine

U tužbama se navodi da su kvalifikacije iznesene u pomenutim tekstovima nanijele “duševne bolove i patnje, ugrozile psihički integritet i lično dostojanstvo” tuženih. Takođe navode da je njima narušen “ugled u društvu koji imaju kao nezavisni istraživački novinari”.

Ugled na nivou: Centar za distribuciju režimskog tabloida Vijesti

Ta izjava se graniči sa bezobzirnim apsurdom jer Ivanović, Perović i njihov reketaški režimski medijski proizvod u Crnoj Gori uživaju ugled kakav je imao Nikolae Čaušesku u Rumuniji 1989.godine. Zbog toga su optužbe za narušavanje ugleda od strane naše redakcije apsurdne, jer ta medijska kuća i njihova vlasnička struktura ne mogu da se pohvale bilo kakvim ugledom, ako se ne računa ogorčenost gotovo čitave crnogorske javnosti na njihov rad. U prilog tome nije neka muka iznijeti niz tendencioznih tekstova koje su godinama objavljivali. Ili možda za crnogorsko sudstvo važe samo tekstovi medijske produkcije Perović – Ivanović ?

Takođe je pitanje kako Perović i Ivanović uopšte mogu da se pozivaju na duševne bolove i lično dostojanstvo, jer je postojanje duše kod njih apsolutno upitno, a psihički integritet i dostojanstvo su izgubili još odavno kad su počeli da ucjenjuju, reketiraju i objavljuju laži u svom, sada režimskom, tabloidu.

Treba napomenuti da smo začuđeni što Perović ponovo tuži portal Aktuelno s obzirom da smo mu nedavno ponudili novčanu naknadu bez sudskog spora imajući u vidu činjenicu da je uvaženom profesoru novac prijeko potreban, koliko god ga imao.

Euri… žele ih što više

Nastavak sinhronizovane hajke

Tužbe koje su prošle sedmice stigle na adresu portala Aktuelno samo su nastavak sinhronizovane i orkestrirane serije beskrupuloznih napada vlasničke strukture i dijela novinara medijskog koncerna Daily press, putem zloupotrebe sudskih organa, isprepadanih sudija i činovnika. Iza čitave operacije stoje i djelovi Srpske crkve koji sarađuju sa ovim režimskim tabloidom i njegovim vlasnicima, kao i dijelovi nove vlasti o čemu smo više puta pisali.

Nakon što su novinarke nekad uglednog, a danas beznačajnog niskotiražnog nedeljnika “Monitor” Milena Perović Korać  i Milka Tadić Mijović tužile portal Aktuelno krajem februara, samo nekoliko dana nakon toga, početkom marta, stigla je tužba suvlasnika Daily pressa Željka Ivanovića. Ivanović i njegove koleginice tražili su da im se isplati po 5.000 eura za naknadu nematerijalne štete koju, navodno, i dalje trpe zbog objavljivanja književnog djela “Miško Kesedžija i njegove bize”.

Perović i Ivanović, podsjetimo, su krajem marta prošle godine tužili portal Aktuelno zbog prenošenja tekstova iz serijala “Voajer i balerina” autora Šekija Radončića koji je objavljen u Dnevnim novinama.

Korumpirani sudovi isprepadani od reketaškog medijskog koncerna, već su donijeli presudu na štetu portala Aktuelno, koji je pod naletom sramne i brutalne cenzure morao da povuče pomenuti Radončićev serijal.

Tome treba dodati još tri tužbe koje su sredinom prošlog mjeseca pokrenuli Ivanović, Perović i Perović-Korać, a kada dodamo i ove nove četiri  dolazimo do impresivne brojke od 12 tužbi koje je družina medijskih hajkača pokrenula protiv naše medijske kuće u posljednjih godinu i po! To je jasna naznaka progona koji proživljava vlasnička struktura i uredništvo portala Aktuelno, čije aktivnosti očigledno smetaju opskurnim kriminogeno-reketaškim elementima i njihovim crkveno-političkim pokroviteljima.

Crna trojka i poziv na linč slobodnih medija

Nakon najnovijih tužbi, svima koji to žele da vide postalo je kristalno jasno da se od 30. avgusta kada su svetosavske stranke došle na vlast vrši brutalni pritisak sa ciljem gašenja portala Aktuelno koji se istakao kao najveći kritičar antidržavnih, zakulisnih i kriminalnih radnji nove, ali i stare vlasti.

Miško Perović, Dritan Abazović i Gojko Perović dogovaraju detalje oko konstituisanja nove vlasti, ali im to ne smeta da tuže Aktuelno što piše o njihovim vezama

Sezonu progona naše medijske kuće od strane nove vlasti zvanično je otvorio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. On je od određenih struktura, samo par dana od preuzimanja funkcije, na brzinu zloupotrebljen da bi komentarisao sudski proces koji je po privatnoj tužbi biznismena i jednog od osnivača portala Aktuelno Zorana Bećirovića pokrenut pred Osnovnim sudom u Podgorici protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i reketaških medija Vijesti i Dana.

Ovoj bizarnoj praksi crtanja meta na čelo vlasnika i uredništva medija, priključili su se još dvije perjanice nove vlasti – budući mandatar Zdravko Rukoljub  Krivokapić i lider URA-e Dritan Abazović, koji su u naručenom tekstu reketaško-režimskog glasila “Vijesti” napali Bećirovića zbog izjave pred Osnovnim sudom u Podgorici. Kada dodamo tužbu i konstantne direktne, indirektne, zvanične i nezvanične pritiske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori na naš portal, onda slobodno možemo reći da su nova vlast i njihovi pokrovitelji odlučili da u periodu dok su na pozicijama moći realizuju projekat obračuna sa slobodnim i kritički nastrojenim medijima – prije svih portalom Aktuelno.

Nalogodavci iz SPC

Motive za ovakav sinhronizovani napad možda treba tražiti i u aspiracijama trenutnih nalogodavaca medijskog koncerna Daily press – dijelu Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) kojima očigledno smeta uređivačka politika Portala Aktuelno, jer se bavi demistifikacijom uloge ove parapolitičke privredne organizacije na prostorima Crne Gore, ali i raskrinkavanjem prikrivanja zločina vezanih za pedofiliju i ostale kriminalne radnje.

Stoga i ne čudi što su sinhronizovane tužbe, presude i pritisak na naš portal uslijedile u trenutku kada se ogroman broj ljudi javlja portalu Aktuelno i podržava naš rad na raskrinkavanju parapolitičkih religijskih i medijskih struktura u Crnoj Gori za koje se u javnosti vezuju brojne teške kriminalne radnje.

Aktuelno “trn u oku”

Na osnovu svega što je napomenuto, jasno je da je portal Aktuelno “trn u oku” reketaškim-ucjenjivačkim medijskim, ali i subverzivnim političkim i NVO strukturama koje na najperfidniji način žele da steknu materijalnu korist preko svojih ljudi uguranih u strukture buduće vlasti.

Kad na to dodamo crkvene krugove koje bi najradije u maniru srednjevjekovnih inkvizitora spalili našu medijsku kuću, a onda i kontroverzne činovnike za koje se vezuju brojne koruptivne i nečasne radnje, jasno je da je naša redakcija na meti “probrane ekipe” društveno devijantne udružene grupe hajkača.

Osnovni cilj udružene svetosavske, parapolitičke, reketaško-medijske i korumpirane hajkačke družine koja se namjerila na našu redakciju je da ućutka najupornije kritičare da bi nesmetano mogli da sprovode političku strahovladu i postavljaju standarde “istine” koji njima odgovaraju.

I na kraju ponavljamo ono što smo već nebrojeno puta javno i u privatnoj komunikaciji saopštili – uredništvo portala Aktuelno ponosno je na sve tužbe, prijetnje i neosnovane kritike koje dolaze iz ovih opskurnih krugova.

To je najbolji znak da radimo dobro svoj posao i to u interesu cjelokupne javnosti…

U.P.A.

Najnovije

Spajić: Podnešeno 27.816 prijava za dječiji dodatak

Za manje od dvije nedjelje podnešeno je 27.816 prijava za dječiji dodatak, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić. “Hvala svim kolegama iz...

Budućnost i Jezero otvaraju 8. kolo: Šampion želi da uđe u seriju pobjeda

Budućnost i Jezero se sastaju u petak od 18 sati u prvoj utakmici 8. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. “Plavi” nakon poraza u derbiju...

Putin: Zaraženo desetine ljudi u mom okruženju, zato sam morao u samoizolaciju

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da desetine ljudi u njegovom okruženju imaju kovid-19, zbog čega je morao da ode u samoizolaciju. „U mom okruženju...

Odbijen zahtjev da Cetinjski manastir postane svojina Crkve Srbije

Cetinjska filijala Uprave za katastar i državnu imovinu, kako Pobjeda saznaje, odbila je zahtjev mitropolije crnogorsko primorske (SPC) "za ispravku pogrešno upisanog prava svojine"...

Sekulić: Prije nego su Erakovića penzionisali građani, sam je morao da podnese ostavku

Mnogo prije 30. avgusta 2020. godine kada je Jevta Erakovića i kompaniju penzionisala Crna Gora, oni su sami morali da podnesu ostavke. Lažiranje. To...

Najčitanije

Povezano

АKТУЕЛНО ПОНОВО НА МЕТИ НЕОЧЕТНИЧKИХ ПЛАЋЕНИKА ”Kад нам у руке четничке паднеш, платићеш шако јада милогорска”

Портал Актуелно након окупације Црне Горе 30. августа прошле године, на мети је константних пријетњи и удара обавјештајно-безбједносних структура, домаћих издајника, залуђених плаћеника, неочетника...

ŠTO JE MILKU ”PREPORUČILO” ZA AMBASADORKU U SAD Ismijavanje pokušaja terorizma, ruganje Pensu, probijanje barikada, progon kritičkih medija…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović od 18 ambasadora koje je predložilo Ministarstvo vanjskih poslova dao je  negativno mišljenje za njih 11, dok je sedam...

TUŽBA BUDUĆE AMBASADORKE OTVORILA ONTOLOŠKO PITANJE Da li je Milka Tadić Mijović nebiće?

Individualni reprezent ljudske vrste koji se predstavlja kao novinar propalog nedjeljnika Monitor Milka Tadić Mijović po svemu sudeći je stekla naviku da pred sudovima...

MILKA NIJE BOLJA OD OVE VLADE ”Idemo dalje kao i do SAD”

Pripadnica ljudske vrste koja se predstavlja kao Milka Tadić Mijović - novinarka propalog nedjeljnika Monitor, kandidat je izdajničke vlade za ambasadora u Sjedinjenim Američkim...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Beli
02.12.2020-11:54 11:54

Uzasni su, toliki im je moc DPS dozvolio da imaju. Niko drugi nije kriv do DPS-a kojinje sve ovo pustio da nam se svima desava.

E sad cemo da vidimo cenzuru, ako neces milom hoces silom.

Uvijek moze gore.

gagi
02.12.2020-11:59 11:59

Lijepih li celjadi na slikama,toliko su i posteni da im je svima mjesto u ovom kontajneru za smece,lise ovog gospodina sa sesirom,a i za ovu gomilu novca.

xxx
03.12.2020-00:39 00:39

sramota! puna podrška za AKTUELNO, jedino slobodno i nezavisno glasilo u državi!! Dajte ubacite još reklama da ih klikamo svaki dan!