Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Narodna biblioteka Radosav Ljumović dobila novi sjaj

U pitanju je savremeno trajno led osvjetljenje, zahvaljujući kojem ovaj objekat izgleda mnogo ljepše

Ekipe gradskog preduzeća Komunalne usluge završile su radove na postavljanju dekorativne rasvjete na jednoj od najstarijih institucija kulture u Podgorici- Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”. U pitanju je savremeno trajno led osvjetljenje, zahvaljujući kojem ovaj objekat izgleda mnogo ljepše.

“U narednom periodu će biti nastavljeni radovi na modernizaciji i izgradnji dekorativne rasvjete i na drugim objektima, pa će novu rasvjetu dobiti i JU “Muzeji i galerije”, kao i zgrada Gradskog parlamenta. Takođe, u planu je postavljanje funkcionalne rasvjete u dvorišnom dijelu jednog od najstarijih objekata u centru grada- Kuslevovoj kući”, saopšteno je iz PG Biroa

Podsjećaju da su nedavno završeni i radovi na postavljanju dekorativne rasvjete na upravnoj zgradi Glavnog grada, kao i na brojnim spomenicima i mostovima.

“Osim toga, ako posmatramo učinak u protekle četiri godine, više od 80 odsto teritorije Podgorice pokriveno je savremenom LED rasvjetom, što je čini prvim gradom u regionu po procentu ugradnje ove vrste infrastrukture”, ističe se u saopštenju.

Ekipe Komunalnih usluga će i u narednom periodu posvećeno raditi na  modernizaciji javne rasvjete na teritoriji Podgorice, čime se kontinuirano unapređuje stepen osvijetljenosti javnih površina, povećava bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i pospješuje ušteda električne energije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve