Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

NAROD SVE PLAĆA Spajić odobrio Kovačeviću zapošljavanje ČAK 67 partijskih aktivista: Opština duguje preko 30 miliona eura, a 200 osoba višak!

Sredinom prošle godine predsjednik nikšićkog parlamenta Nemanja Vuković (Demokrate) saopštio je da je dug opštine 30 miliona eura. Prema posljednjim dostupnim podacima u organima lokalne uprave zaposleno je više od 500 osoba. Evropski standard, prema podacima koje su saopštavali funkcioneri Demokratskog fronta, je da bude angažovano između 280 i 300 radnika 

Odlazeći ministar finansija Milojko Spajić odobrio je predsjedniku opštine Nikšić Marku Kovačeviću prošle sedmice da u organima lokalne uprave zaposli 67 novih osoba!

-Članom 5 Ugovora o reprogramu poreskog duga, Opština Nikšić se obavezala da će prilikom svakog novog zapošljavanja obezbijediti saglasnost Ministarstva finansija. Imajući u vidu činjenicu da je opština Nikšić u prethodnom periodu redovno izvršavala obaveze predviđene odredbama pomenutog sporazuma Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je saglasno sa Vašim zahtjevom za raspisivanje javnih oglasa za 67 radnih mjesta – navodi se u dopisu Spajića.

Prema informacijama iz opštine Nikšić, već mjesecima se priprema masovno zapošljavanje novih osoba u organima lokalne samouprave, koja se bori sa viškom zaposlenih. Sredinom prošle godine predsjednik nikšićkog parlamenta Nemanja Vuković (Demokrate) saopštio je da je dug opštine 30 miliona eura.

Prema posljednjim dostupnim podacima u organima lokalne uprave zaposleno je više od 500 osoba. Evropski standard, prema podacima koje su saopštavali funkcioneri Demokratskog fronta, je da bude angažovano između 280 i 300 radnika!

Kako saznajemo, većina radnih mjesta je skoro već “tipovana” za partijske aktiviste Demokratskog fronta i Demokrata.

-Vidjećete i kada se krene s objavama konkursa da će se tačno znati ko će biti uposlen na koju poziciju i čiji su oni srodnici i prijatelji – kaže naš izvor iz opštine Nikšić.

Paralelno sa tim, planira se da jedna NVO pokrene postupak kontrole svih konkursa i da aktivno imaju monitoring nad cijelim procesom, kako bi se provjerila transparetnost zapošljavanja novih osoba.

Odluka Spajića o zapošljavanju u opštini Nikšić događa se u momentu kada je izvjesno da će narednog mjeseca biti smijenjen sa pozicije ministra finansija zbog čega posljednjih dana organizuje proteste u par crnogorskih gradova.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PARTIJSKO ZAPOŠLJAVANJE Otkrivamo prva imena osoba koje će dobiti stalni posao u opštini Nikšić: Kuma, majka, brat funkcionera DF i Demokrata! | Skala radio
31.01.2022-09:04 09:04

[…] […]