Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Napadi na medicinsko osoblje Kovid odjeljenja u Pljevljima: Zapaljeno i vozilo medicinske sestre u krugu bolnice

Iako je pljevaljskim medijima na ranijim sastancima iz vrha rukovodstva Centra bezbjednosti Pljevlja obećana puna saradnja, do toga nikad nije došlo i vlada zid ćutanja

U septembru i oktobru nastavljeni su napadi pojedinih građana na medicinsko osoblje Kovid odjeljenja u Pljevljima i to je samo nastavak pritisaka na medicinsko osoblje iz prošle godine, piše PV Informer.

Mnogi od tih slučajeva nisu prijavljeni ali postoje i slučajevi prilikom kojih je intervenisala policija i predmete proslijedila Osnovnom tužilaštvu u Pljevljima na odlučivanje.

Prema nezvaničnim informacijama sa kojima raspolaže portal PV Informer, krajem septembra intervenisala je policija povodom napada na ljekara internistu sa ovog odjeljenja, a polovinom oktobra takođe je intervenisala policija u krugu bolnice, zbog napada na ljekara infektologa sa Kovid odjeljenja Opšte bolnice u Pljevljima.

Jedan od slučajeva napada na imovinu osoblja Kovid odjeljenja u Pljevljima koji još nije riješen, desio se 15. juna ove godine, kada je u toku noći u krugu Opšte bolnice u Pljevljima, na parkingu ispred Kovid odjeljenja, zapaljeno vozilo medicinske sestre i tom prilikom izgorelo i vozilo pacijenta koji se liječio na tom odjeljenju, a slučaj još nije riješen, iako je video nadzor zabilježio slučaj paljenja vozila.

Povodom ovog slučaja redakcija tog portala je 16. avgusta ove godine, putem elektronske pošte, kontaktirala pr službu Uprave policije Crne Gore i zatražila informaciju dokle se stiglo sa istragom povodom ovog slučaja ali do današnjeg dana odgovor iz Uprave policije nije stigao. Pored toga iako je pljevaljskim medijima na ranijim sastancima iz vrha rukovodstva Centra bezbjednosti Pljevlja obećana puna saradnja, do toga nikad nije došlo i vlada zid ćutanja. Odgovor nije stigao ni iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Mediji imaju dobru saradnju sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima, pa je Redakcija portala i povodom ovih slučajeva, proteklog dana kontaktirala nadležno Opštinsko tužilaštvo i dobila odgovor da će posle obrade podataka biti dostavljen odgovor i na taj način obavještena javnost o navedenim događajima u Pljevljima.

U Pljevljima je od početka epidemije Covid 19 preminulo više od 100 građana Pljevalja, a crna serija je posebno zabilježena tokom oktobra ove godine, kad je za 25 dana preminulo 30 stanovnika opštine Pljevlja, od kojih su mnogi liječeni i preminuli u drugim zdravstvenim centrima u Crnoj Gori, posle pogoršanja stanja u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Očigledno je da pojedini građani nezadovoljni liječenjem njih ili članova njihovih porodica, iako imaju zakonsku mogućnost da probleme rješavaju u okviru institucija sistema, obraćanjem zaštitniku prava pacijenata ili pravdu potraže u postupcima pred redovnim sudovima, napadom na ljekare i zdravstveno osoblje ne rješavaju eventualne propuste u liječenju građana Pljevalja, a istovremeno sprečavaju ljekarsko osoblje da bez pritisaka obavljaju izuzetno težak, stresan i rizičan posao liječenja kovid pacijenata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve